De band Quickback viert het 15-jarige bestaan met een jarn 60 en 70 feest in Den Bosch. Foto: Echt Hetty
De band Quickback viert het 15-jarige bestaan met een jarn 60 en 70 feest in Den Bosch. Foto: Echt Hetty (Foto: Echt Hetty)

Quickback naar de 60- en 70-er jaren; een feest van herkenning

  Cultuur

DEN BOSCH - Wie 'zweert' bij muziek uit de 60'er en 70'er jaren moet met een dikke stift zaterdag 10 november in de agenda noteren. Dan nemen de band Quickback uit Den Dungen en The Seventies Five met iedereen een snoekduik naar die sfeervolle, woelige muziekjaren in zaal/café Lohengrin in de Zuiderpassage in Den Bosch. Aanleiding is het 15-jarige jubileum van Quickback die iedere bezoeker bij binnenkomst trakteert.

Door Wendy van Lijssel

Op initiatief van Rien Hairwassers uit Den Dungen werd 15 jaar geleden de band Quickback opgericht. De naam refereert aan de plaatselijke Wieler Toer en Trim Club Vlug Trug waar Rien en zijn collega bandleden destijds bij aangesloten waren. "De club organiseerde een feestavond. Ik speelde destijds in een band, maar wist dat er nog enkele fietsers waren die dat ooit gedaan hadden. Ik verzocht Wim Houdijk, Chris van den Oetelaar en Rob de Laat om samen met mij voor de gelegenheid die avond te spelen. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan", blikt Hairwassers terug.

Tijdloos
En niet alleen die avond. Het hele gebeuren smaakte naar meer. In goed overleg gaf alleen Rob de Laat vrij snel het roer over aan Albert Benjamins waarna er geen wisselingen meer waren. Quickback is een coverband die zich concentreert op muziek uit de jaren 60 en 70. "Deze tijdspanne staat centraal maar we spelen ook muziek uit de jaren erna", aldus Hairwassers. "De ervaring leert ons dat veel van wat we spelen herkend en gewaardeerd wordt door het leeuwendeel van het publiek. Ook mensen die geboren zijn na de jaren 60 en 70. Hits van The Rolling Stones, The Beatles, Creedence Clearwater Revival en noem ze allemaal maar op, zijn tijdloos. Iedereen kent het en kan er lekker op dansen of de nummers meezingen."

Wie jarig is trakteert 
Hairwassers en zijn collega muzikanten verheugen zich: "Zowel Seventies Five als wij vinden het fantastisch om ervoor en met iedereen een leuke avond van te maken. Het wordt een feest van herkenning met talloze hits en een zeer gevarieerd repertoire. Van stevige rocknummers, herkenbare evergreens en pakkende ballads. Er passeert van alles de revue." Opgewekt: "En wie jarig is trakteert, dus elke bezoeker wordt bij binnenkomst verrast."

Dat mag iedereen doen bij het optreden dat de band zaterdag 15 november ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan geeft bij zaal/café Lohengrin in Den Bosch. De avond wordt in jaren 70-sfeer afgetrapt door de band Seventies Five. Een 5-koppige band die muziek uit genoemde jaren de zaal in slingert en zorgt voor een adequate opwarmer vóór Quickback het podium betreedt. De toegang is gratis.

Meer berichten