Kunstroute 2018 in Sparrenburg

  Cultuur

ROSMALEN - In de wijk Sparrenburg Rosmalen zijn tal van kunstenaars actief met zeer uiteenlopende vaardigheden. Zo zijn er kunstschilders van zowel landschappen als portretten, beeldhouwers, fotografen en beeldbewerking. Op 3 en 4 november is er open huis bij ateliers en woonhuizen van diverse bewoners die in de breedste zin met kunst bezig zijn; de een professioneel, de ander als hobby.

De deelnemende kunstenaars wonen al jaren in Sparrenburg. Het is uniek dat een wijk in de gemeente 's-Hertogenbosch een afzonderlijke Kunstroute kan organiseren, die zo gevarieerd is. Voor veel kunstenaars is de omgeving van Sparrenburg een bron van inspiratie: het bos, de zandverstuiving en de heide. Zo maakt volgens fotografe Anne van den Dungen de natuur zelf de mooiste kunst, deze legt ze dan ook graag vast "Speurend naar de kleinste details en de mooiste lichtinval kom ik tot rust. Deze rust is ook terug te vinden in mijn foto's. In het uiteindelijke beeldmateriaal krijgen kleur en compositie voorrang op herkenbaarheid. Zo ontstaat een abstracte symfonie", aldus Anne.

Alle kunstenaars staan vermeld in het Kunstrouteboekje Sparrenburg met daarin een korte beschrijving en een routeplan. Op zaterdag 3 en zondag 4 november van 11.30 tot 17.00 uur is dit boekje af te halen bij het startpunt van de Kunstroute: jongerencentrum Number One aan de TM Kortenhorstlaan 1 in Rosmalen. De kunstenaars ontvangen belangstellenden thuis of in hun studio. De gegevens van de kunstenaars zijn te vinden op www.sparrenburg.nl.

Meer berichten