De cast van Jeugd Musical Groep 2-Stage tijdens een repetitie voor de jubileumvoorstelling.
De cast van Jeugd Musical Groep 2-Stage tijdens een repetitie voor de jubileumvoorstelling. (Foto: Ad Pijnenburg)

Jubileum Jeugd Musical Groep 2-Stage

  Cultuur

Aan lef ontbreekt het niet bij het artistieke team van Jeugd Musical Groep 2-Stage uit Rosmalen. Met de zeer succesvolle rockmusical RENT, brengt deze een gedurfd en controversieel stuk op het toneel. 2-Stage geeft daarmee haar 10-jarig bestaan een extra dimensie. Begeleid door een live band, wordt RENT op donderdag 1, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november bij Perron 3 uitgevoerd.

ROSMALEN - RENT is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson en gebaseerd op de opera La Bohème van Giacomo Puccini. De opera, bestaat uit 2 versies waarvan die van Puccini de bekendste is. Beide opera's zijn gebaseerd op de roman 'Scènes de la vie de Bohème' uit 1849 van Henri Murger. De musical is grensverleggend met zijn ervaringstocht naar seksuele geaardheid en waarin stevige straattaal wordt gebruikt. De musical volgt een jaar lang het leven van acht vrienden in het New York van de jaren negentig. Een overlevingstocht waarin zij liefde, vriendschap, ziekte en verlies moeten ondergaan. RENT werd in 2001 voor het eerst door Joop van der Ende met succes in Nederland in de theaters gebracht.
De cast heeft zich gemeld voor de repetitie en schuifelt rond over het grote toneel van Perron 3. Losjes en ongedwongen. Sommigen kennen elkaar al 6 tot 8 jaar. Muziekprofessor Jacques Noyons, achter zijn piano gezeten, roept op voor de ietwat ludieke 'inzingriedel', want de keeltjes moeten vooraf gemasseerd worden. Regisseuse Mary-Ann Schonk, wat grieperig zo lijkt, roept op voor de te repeteren scene. Er blijkt door vakanties aardig wat leden te ontbreken, maar dat wordt handig opgelost. Ook de live band ontbreekt vandaag, dus Jacques neemt op piano de totale muzikale begeleiding voor zijn rekening, en die is niet mis, want de gehele productie bestaat uit stevige intensieve 'rock and roll'.

Jeugdmusicalgroep 2-Stage, met leden van 12 tot 20 jaar, staat bekend als een groep met grote talenten, vaak afkomstig van het Rodenborch College waar talentontwikkeling ruim baan krijgt. Productieleidster Susanne Passon: "Vorig jaar is Jurrian Marx genomineerd voor de landelijke Amateur Award en in Carré heeft hij zijn kwaliteiten met de amateurtop van Nederland mogen meten. Zonder anderen te kort te willen doen, dient zich met Tommie Zonneveld een nieuw toptalent aan. Dat is slechts een kwestie van tijd."

Kaartverkoop
De rockmusical RENT is te zien op 1, 2 en 3 november om 19.30 uur en 4 november om 14.30 uur in Perron 3 aan de Hoff van Hollantlaan 1 in Rosmalen. Kaarten zijn te krijgen aan de kassa en telefonisch op 073-8507550.

Meer berichten