Als je naar muziek luistert wordt een bepaalde emotie overgebracht. Gevoel, dat in woorden niet uit te drukken is", aldus Henri Broeren.
Als je naar muziek luistert wordt een bepaalde emotie overgebracht. Gevoel, dat in woorden niet uit te drukken is", aldus Henri Broeren. (Foto: )

Muziek en kunst verrijken je leven

  Cultuur

Quiet Community wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door, met behulp van sponsoren, haar members regelmatig iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven. Een concert bezoeken bijvoorbeeld. Willem Twee muziek en beeldende kunst aan de Boschdijkstraat 100 in den Bosch verbindt zich daarom aan Quiet. Zodat members ook eens een concert bij kunnen wonen, waar ze normaal het geld niet voor hebben. Per concert stelt Willem Twee 4 concerttickets beschikbaar.

DEN BOSCH - Voor directeur Henri Broeren van Willem Twee is het partnerschap met Quiet vanzelfsprekend. Henri: "Ook vroeger werden er vaak kaartjes geregeld voor mensen die het niet konden betalen. Dat gebeurde alleen informeler. Door de fusie tussen de Toonzaal, W2 poppodium en de Willem Twee fabriek onder de naam Willem Twee muziek en beeldende kunst, groeide de organisatie uit tot een grotere professionele partij. Omdat Quiet ook een goed georganiseerde en betrouwbare partij is, ligt deze samenwerking voor de hand." Hij vervolgt: "Onze organisatie draait op maar liefst 110 vrijwilligers. Een hechte groep mensen uit alle lagen van de samenleving. Maar wat we gemeen hebben: we houden van kunst en muziek en willen dat mensen gemakkelijk naar binnen stappen."

Mooie mix
Het Willem Twee poppodium heeft een klein en een groot poppodium. Talent kan er experimenteren met muziek en ook bekendere artiesten treden er op. De vier gratis tickets die Quiet ontvangt zijn exclusief voor members en zowel voor het poppodium als voor de concertzaal.

Belevenis
Henri: "Ik denk dat muziek en kunst enorm belangrijk is in ieders leven. Of je nu rijk of arm bent. Het geeft verdieping. Je raakt erdoor geïnspireerd, ontroerd of kijkt anders naar de dingen. Als je naar muziek luistert wordt een bepaalde emotie overgebracht. Gevoel, dat in woorden niet uit te drukken is. En dat gun ik iedereen die daar open voor staat. Die belevenis. Bij Willem Twee poppodium worden al zogenaamde 'On the house' concerten gegeven. Optredens die iedereen kosteloos kan bezoeken. Met het aanbod van de vier tickets voor Quiet, komen ook de betaalde optredens voor Quiet members in beeld. De liefhebber kan zo ook eens genieten van een artiest die al wat naam heeft gemaakt."

Positieve reacties
Inmiddels bezochten verschillende members de concerten. "We krijgen hele positieve reacties", vertelt Jaap Houdijk, communicatieadviseur van Willem Twee. "Members vinden het vooral fijn om anoniem het concert te kunnen bezoeken. Ze zijn volwaardig bezoeker, zonder 'stempel'. En dat maakt dat ze echt ontspannen kunnen genieten van de livemuziek."

Kijk voor meer informatie over Willem Twee muziek en beeldende kunst op de website: www.willem-twee.nl.

Meer berichten