Bijna vijfhonderd vrienden van Theater de Speeldoos protesteerden tegen het gemeentebeleid dat kan leiden tot sluiting van het theater en het bijbehorende StarsOnStage. Tekst en foto: Lisette Broess-Croonen.
Bijna vijfhonderd vrienden van Theater de Speeldoos protesteerden tegen het gemeentebeleid dat kan leiden tot sluiting van het theater en het bijbehorende StarsOnStage. Tekst en foto: Lisette Broess-Croonen. (Foto: Lisette Broess-Croonen)

Protestmars voor behoud Theater de Speeldoos

  Cultuur

Het was afgelopen donderdag een drukte van belang bij Theater de Speeldoos. Daar verzamelden zich aan het begin van de avond ongeveer vijfhonderd mensen om in een korte protestmars naar het Raadhuis te lopen om een map met bijna vierduizend protestbrieven, steunbetuigingen en handtekeningen te overhandigen aan wethouder Toine van de Ven.

VUGHT - Vrienden van De Speeldoos protesteerden tegen het besluit van de gemeente om de subsidie voor amateurverenigingen aan De Speeldoos af te bouwen tot nul. Hiermee is het voortbestaan van het theater in gevaar gekomen. Volgens het bestuur stopt De Speeldoos per 1 januari met StarsOnStage en zal het theater per 1 juli van dat jaar helemaal sluiten als de gemeente haar beleid niet wijzigt.

Om burgemeester en wethouders ervan te overtuigen dat De Speeldoos moet blijven, werd er met spandoeken, muziek en een heuse spreekstalmeester naar het Raadhuis gelopen. Daar kwamen burgemeester Van de Mortel en wethouder Van de Ven naar buiten om de menigte aan te horen. "De Speeldoos is het hart van cultureel Vught. Hoe trots kunnen we zijn op wat daar gebeurt. Maar die trots wordt bedreigd en we willen niet dat het vuur gedoofd wordt. We doen een appèl op uw Vughtse culturele hart en geweten. Wij vertrouwen op u."

Meer berichten