Louis en Astrid van Esch leerden elkaar kennen op de dansvloer van Discotheek Galaxy in Den Bosch. Daarna dansten ze samen door het leven en begonnen ze een salsadansschool.
Louis en Astrid van Esch leerden elkaar kennen op de dansvloer van Discotheek Galaxy in Den Bosch. Daarna dansten ze samen door het leven en begonnen ze een salsadansschool. (Foto: )

Dansavontuur begon bij de discotheek

  Cultuur

"We hebben elkaar 36 jaar geleden ontmoet op de dansvloer van 'Discotheek Galaxy' in de Bossche Karrenstraat. Daarna dansten we letterlijk door het leven." Aldus Bosschenaren Louis van Esch en echtgenote Astrid van Salsadansschool Salsa-LA. In De Kentering presenteren zij op vrijdag 19 oktober hun Special Edition 'Salsa Mambo Duketown'.

ROSMALEN - Louis en Astrid: "Salsa Mambo Duketown is bedoeld om alle gepassioneerde mambodansers bijeen te brengen, van beginners tot gevorderden, uit alle landen. Onze locatie, dansvloer en muziek, alles is van hoge kwaliteit met dj's uit Spanje en Griekenland die gespecialiseerd zijn in de echte 'oldschool' mambomuziek."

Ja, velen hebben in de Galaxy blijvende contacten opgedaan. Het was Han van Waarden uit Varik die in 1979 uit het tuinder/telervak stapte en zonder horecakennis de 'Postzegel' aan de Karrenstraat kocht en ombouwde tot 'Discotheek Galaxy'. Han opende daarna meerdere zaken en hielp andere horeca. Succesvol als hij was, bleef hij gewoon zichzelf en wars van uiterlijk vertoon: "Een boer koopt eerder iets voor achter dan voor voor", was zijn devies.

Louis en Astrid van Esch: "Bij onze eerste danspasjes in discotheek Galaxy voelden wij het plezier en ons talent voor dansen. Bij vele andere discotheken hebben we ons vele jaren vermaakt. Wij dansten zeven jaar op hoog niveau rock-'n-roll, deden aan stijldansen en onze passie het salsadansen. Na ruim 18 jaar pure salsa volgden we een opleiding van 2 jaar voor docent waarna we bij salsadansschool 'Bailando Salsa' lesgaven. Tot 7 jaar geleden onze droom uitkwam met de opening van onze eigen dansschool Salsa-LA."

Ook had Louis eerder in Den Bosch 25 jaar een taekwondoschool en gaf Astrid aerobiclessen. Nu geven ze samen salsalessen ondersteund door docent assistenten, en lesdocenten. Louis: "Vanavond geven we les aan beginners. Zij hebben zich al in twee lessen merengue kunnen uitleven."

Op de dansvloer van 'De Kentering' staan nu dertig beginners. De dames, die in de meerderheid zijn, krijgen een docent assistent toegewezen en dan gaat het los. Louis gaat voor in de telling: een twee drie, vijf zes zeven, gevolgd door een voortzetting naar opzij en in een draai. Verbazend, hoe snel de passen worden opgevolgd en met wat een plezier, alhoewel, alleen de muziek al!

Salsa Mambu Duketown Special Edition begint om 22.00 uur bij De Kentering in Rosmalen, de deuren openen om 20.45 uur. Kaarten, inclusief dansworkshop, kosten 12 euro. Meer info: www.salsa-la.nl.

Meer berichten