Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Breakdanceklas The Floor is Yours weer in Den Bosch

  Cultuur

DEN BOSCH - Op zeventien locaties in Nederland gaat komend najaar het breakdanceproject 'The Floor is Yours' van start. In Den Bosch worden de lessen breakdance op twee locaties gegeven, bij Jongerencentrum Zuid-Oost en op Basisschool het Rondeel.

Breakdance is populair en combineert dans met sportieve elementen: met tekst, poëzie en beeldende kunst. Het belangrijkst is het 'community gevoel' in de breakdance scene: een wereld waarin diversiteit volkomen vanzelfsprekend is. De lessenreeks wordt afgesloten met een 'City vs. City Battle'. Tijdens die battle laten leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Een jury bepaalt welke crew de winnaar is van het seizoen.

Jeugdfonds kan bijspringen
Iedereen tot 18 jaar mag meedoen. De hele reeks lessen kost 25 euro. Als er thuis geen geld is, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Na het volgen van de lessen kunnen kinderen en jongeren doorgaan met 'reguliere' lessen. Ook hiervoor geldt: als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De lessen bij op locatie Jongerencentrum Zuid-Oost beginnen op dinsdag 25 september en in de week van 8 oktober start de reeks van tien lessen op Basisschool Het Rondeel. Aanmelden kan via de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Meer berichten