The Explosion Rockets verzorgen op zaterdag 21 juli een optreden in de grote zaal van Kentering in Rosmalen.
The Explosion Rockets verzorgen op zaterdag 21 juli een optreden in de grote zaal van Kentering in Rosmalen. (Foto: )

Back to the fifties & sixties in de Kentering

  Cultuur

ROSMALEN - Op zaterdag 21 juli is het weer showtime in de grote zaal van Kentering Rosmalen, want dan wordt weer de spetterende nostalgische 'fifties en sixties'-avond gehouden, Voor de tweede keer staat één van de toonaangevende bands uit de scene, de band The Explosion Rockets, op het programma.

"Voorgaande keer was het erg druk en heel gezellig bij het optreden van The Explosion Rockets, reden voor ons om de band terug te vragen", vertelt de nieuwe directie van het bekende uitgaanscentrum in Rosmalen enthousiast. De muziek op deze avond is een mix van onvervalste Rock & Roll afgewisseld met heerlijke ballads en ook prachtige instrumentale gitaarmuziek.

Petticoats
Onder aanvoering van de absolute Elvis-vertolker Ruud Kuijpers nemen The Explosion Rockets u mee in de tijd van de petticoats en vetkuiven. Nummers van onder andere Elvis, Cliff Richard, Buddy Holly en vele andere artiesten uit de fifties zorgen ervoor dat de grote dansvloer goed bezet zal zijn. Ook instrumentale nummers van onder meer The Shadows, The Spotnicks, The Maskers en Ventures worden op onnavolgbare wijze door The Explosion Rockets vertolkt.

Nieuwe CD/DVD
Tijdens deze avond worden er ook nummers vertolkt van hun nieuwste CD/DVD Double Dynamite, die vorig jaar uitkwam. U mag deze avond absoluut niet missen als u van deze muziek houdt. Om de entree prijs hoeft u het in ieder geval niet te laten, want voor 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de zaal geniet u van een 4 uur durend avondvullend programma met authentieke muziek uit de eindjaren '50 en beginjaren '60. Tickets in de voorverkoop zijn telefonisch te bestellen bij Thom Sens op 06-45928586 (Thom Sens) of bij Patrick Langenbach op 06-43462524, of aan de zaal van D'n Beer of de Kentering in Rosmalen.

Albert West
Na het eerbetoon aan Albert West op 1 april vorig jaar, bleek dat er voor Albert en zijn muziek - en de muziek uit de fifties en sixties in het algemeen - veel belangstelling bestond. Een volle zaal en een prima sfeer. "Dit moeten we vasthouden", dacht de organisatie van Kentering Rosmalen toen: "Eén of twee keer per jaar een soort 'back to the fifties and sixties' organiseren, zoals vroeger..."

De directie van Kentering Rosmalen had toen zoveel positiefs over The Explosion Rockets gehoord, dat zij besloot deze band vorig jaar te contracteren. Het werd een groot succes met een volle zaal en een prima sfeer. Reden genoeg om voor dit jaar The Explosion Rockets zelfs twee maal te contracteren. Naast zaterdag 21 juli staan zij ook op zondagmiddag 16 december in Kentering gepland.

Zaal Kentering is gelegen aan de Dorpsstraat 54 in Rosmalen. De zaal gaat om 19.30 uur open en het optreden van The Explosion Rockets begint om 20.30 uur. Er staan ook tafels en stoelen. Kijk voor meer info op de website van de band.

Meer berichten