Expositie 'Kleurtaal' in het Bossche Kruithuis

  Cultuur

DEN BOSCH - Kunstenaarsoverleg Vught exposeert tot en met 5 augustus met elf kunstenaars in de Mijnzaal van het historische Kruithuis in Den Bosch. Onder titel en thema 'Kleurtaal' met HISTOR-ische uitgangspunten.

Welke kleur heeft Veilig? Welke kleur hoort bij Frivool? Wat is Verleidelijk? Welke kleur heeft Regen? Of Parallel? De verfstaaltjes van de bouwmarkt, combineren een kleur met een woord. Dat Kokos de kleur van kokos heeft ligt voor de hand. Maar waarom is Climax heel donker paarsblauw? Elf kunstenaars van KOV zijn de uitdaging aan gegaan om een kleur met een associatief woord als uitgangspunt te kiezen. En creëerden daarmee werk in de eigen discipline en manier van werken, kijken en denken.

Dit heeft elf verschillende kunstwerken tot stand gebracht: Rucola, Einder, Allerliefst, Toegankelijk, Wenselijk, Compromis, Lichtpuntje, Topper, Loom, Caïro en Ongecompliceerd. De titel 'Kleurtaal' met HISTOR-ische Uitgangspunten verwijst zowel naar de basis waaruit de kunstwerken voortkomen als naar de expositielocatie het Kruithuis. De deelnemende kunstenaars zijn: Lea Adriaans, Patrice Vermeer, Thea Hennevelt, Carla Weijers, Marion Steijvers, Jeanette van Dun, Gerard van Selst, Jolinde van Poppel, Nora de Jong, Jonne van de Griendt en Mario Cadée. Ook in de andere zalen van het Kruithuis zijn tegelijk verschillende exposities te zien van andere kunstenaars.

De expositie is geopend op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het Kruithuis is gevestigd aan de Citadellaan 7 in Den Bosch. Entree: 3,50 euro en tot 16 jaar gratis. Meer informatie staat op de website www.kunstenaarsoverlegvught.nl en/of www.stokpunt.nl.

Meer berichten