Ancella, Ans, Ingrid en Leonie staan aan het roer van de grote kunstmarkt verpakt in een programma voor jong en oud. Foto Wendy van Lijssel
Ancella, Ans, Ingrid en Leonie staan aan het roer van de grote kunstmarkt verpakt in een programma voor jong en oud. Foto Wendy van Lijssel (Foto: )

Buiten Gewoon creatieve vrijmarkt

  Cultuur

Na het grote succes van de eerste editie kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Zondag 8 juli wordt daarom op het terrein van Werkboerderij Buiten Gewoon aan de Beekstraat 46 in Berlicum van 12.00 uur tot 17.00 uur een kunstmarkt gehouden. Hoewel de grote markt met kwalitatief goede kunstzinnige uitingen een veelvoud van disciplines en genres centraal staat, wordt het geheel omlijst met poëzie, straattheater, veel muziek, kindervertier en een hapje en een drankje.

BERLICUM – Een creatieve vrijplaats. Zo wordt het terrein van Werkboerderij Buiten Gewoon op zondag 8 juli door de organisatie omschreven. Die bestaat uit Leonie Dekker, Ans van Aar, Ingrid Lagarde en Ancella van der Rijt. De dames zijn creatieve kunstkenners en -makers en delen hun voorliefde voor kwalitatief goede kunst graag met zoveel mogelijk mensen. Dat doen zij door het organiseren van een grote kunstmarkt gestoken in een vermakelijk jasje. Jong en oud heeft zo een leuke middag én de gelegenheid om kennis te maken met een zeer divers aanbod van kunstvormen en deze ook aan te schaffen voor binnen en buiten. "We hebben, net als in 2017, van het aanbod een selectie gemaakt, zodat er alleen maar kwalitatief goede kunst is en het gelijktijdig zo gedaan dat er een gevarieerd aanbod is. Dus schilderijen met diverse materialen en genres, keramiek, sieraden, beelden, brons, edelsmeden, vilt, mozaieken, airbrush, glaskralen, hout- en schervenkunst, hoeden en fotografie. Eigenlijk te veel om op te noemen", aldus de dames.
Er wordt dit jaar nét iets groter uitgepakt dan bij de eerste editie die al circa 1000 bezoekers telde. "De markt is groter en ook voor de verdere aankleding pakken we dit jaar groter uit", melden ze aansluitend. Zo is er een gevarieerd muzikaal programma met koor Songbirds, blazersformatie Callistus Ensemble, bugelspeler Robin Blom, Cohda KREK met Brabantse liedjes, hip hop duo WatWatis en akoestische muziek van The Rodeo Roses. Daarnaast is er poëzie van Adrie Hogenhorst en verhalenverteller Erika Destercke komt langs. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, los gaan op een springkussen, genieten van Poppentheater Poppenjans, of zelf met verf en penseel aan de slag in de kinderkunstkraam. Honger of dorst hoeft niemand te hebben. Op het terras is het goed toeven en de ingehuurde professionele cateraar zorgt dat het niemand aan iets ontbreekt. Het dierenverblijf van de werkboerderij is geopend en ook kan er een wandeling rondom de vijver gemaakt worden. De dames hebben er zin in om er met en voor iedereen een sfeervolle, creatieve en kunstzinnige middag te hebben. Ze willen tot slot nog kwijt de markt slechts te kunnen organiseren dankzij de belangeloze medewerking van velen. De toegang is gratis, maar met het oog op de subsidie die dit jaar voor het laatst gekregen werd, wordt een vrijwillige bijdrage bijzonder op prijs gesteld. Meer info: www.kunstmarktberlicum.nl.

Meer berichten