Foto:

Thuis én toch internationaal uit eten

  Cultuur

"Onze internationale keuken proeft alsof je op vakantie bent", vertelt Sakina Lyarnazi, één van de koks van de BoschveldWereldkeuken. "De gerechten komen uit landen van over heel de wereld. Je waant je thuis in verre exotische streken. We bereiden maaltijden, lunches en hapjes voor een verjaardag, communiefeest, jubileum, bruiloft, personeelsfeest, receptie of andere bijeenkomst of gebeurtenis. Hartig of zoet, pittig of mild of welke smakencombinatie dan ook."

DEN BOSCH - De vrouwelijke koks wonen in Boschveld en komen oorspronkelijk uit heel de wereld. Marokko, Turkije, Somalië, Iran en ook Nederland zijn daar voorbeelden van. Deze bonte waaier van culturen schotelt de lekkerste maaltijden en hapjes op tafel. Het gaat vaak om authentieke gerechten die van moeder op dochter zijn overgegaan. Gerechten met traditie en met passie gemaakt. In de drie jaar dat de BoschveldWereldkeuken nu aan de weg timmert heeft zij meer dan driehonderdvijftig opdrachten achter de rug

"We hebben een gevarieerde kaart", zegt Maryam Mohavedi. "Turkse serma, Somalische rijst met kip of Marokkaanse tajine bijvoorbeeld. Een Afghaanse lamsschotel of couscous, gevulde champignons of sambusa. Verders staan ook allerlei soepen, salades en toetjes op het menu. We hebben ook steeds nieuwe gerechten. Perzische zoete rijst met onder meer noten, wortelen, zoete bessen is daar een goed voorbeeld van. Net als kip met sinaasappel en kaneel. Oh ja, we hebben een groot aanbod aan vegetarische gerechten."

Verse producten
De BoschveldWereldkeuken bezorgt of kookt op locatie. De opdrachten gaan van klein tot groot. Van minimaal tien personen tot gezelschappen van duizend of meer. De gerechten zijn verrassend, uitdagend en vooral heel lekker. Kleurrijk en een lust voor het oog. De wereldvrouwen maken de maaltijden, lunches en hapjes op de dag zelf en gebruiken alleen verse producten.

Klanten komen terug
Sakina: "We hebben schappelijke prijzen voor onze gerechten. Voor een normaal bedrag kun je goed eten. Dat doen we omdat we vinden dat iedereen van onze gerechten moet kunnen genieten. Klanten weten ons goed te vinden en zij komen terug. Daar zijn we trots op. Over waardering van particulieren en van organisaties hebben we dan ook niet te klagen. BrabantWonen, Zayaz, gemeente Den Bosch, De Boulevard en Divers zijn enkele Bossche instellingen die van onze diensten gebruik maken."

Samen aan tafel
Elke laatste vrijdag van de maand koken vrouwen van de BoschveldWereldkeuken in hun onderkomen aan de Copernicuslaan voor gemiddeld twintig medebewoners. Het is elke keer weer een verrassing welke kok uit welk land welk gerecht op tafel tovert. "Bewoners kijken elke keer uit naar de wijkmaaltijd", legt Maryam uit. "Het is een driegangenmenu voor een burenprijsje. De deelnemers kletsen en buurten. De sfeer is ontspannen. De maaltijd lekker. Voor groepen hebben we nog iets extra in huis: samen koken en samen eten. Geschikt om eens op een bijzondere manier je verjaardag te vieren of een bedrijfsuitje te organiseren. Aan deze kookworkshops kunnen maximaal tien personen meedoen. Ervaren koks wijzen de weg in de internationale keuken."

Gastvrouwen en -heren
Copernikkel is regelmatig op zoek naar gastvrouwen en gastheren die mee willen doen. Bel (06 252 15 340) of mail (info@copernikkel.nl) naar Copernikkel. Of loop even binnen aan de Copernicuslaan 308 in het winkelcentrum van Boschveld.

Meer berichten