Het pand van de voormalige basisschool Noorderlicht biedt nu ruimte aan kunstcentrum Noorderkunstlicht.
Het pand van de voormalige basisschool Noorderlicht biedt nu ruimte aan kunstcentrum Noorderkunstlicht. (Foto: Peer van den Bouwhuijsen)

Noorderkunstlicht opent in oude school

  Cultuur

DEN BOSCH - Van kleuterklas naar kunstencluster. Voormalig basisschool Noorderlicht is getransformeerd tot kunstcentrum Noorderkunstlicht en huisvest kunstenaars, fotografen, muzikanten en een multiculturele stichting. De nieuwe 'bewoners' houden zondag 17 juni open huis om zich voor te stellen.

Nadat de leerlingen van de basisschool zijn verhuist naar hun nieuwe locatie aan de Eerste Rompert zijn er in het voormalig gebouw aan de Vijfde Rompert nieuwe 'bewoners' gekomen. Dankzij Atelier Beheer Stichting zijn de ruimtes beschikbaar gesteld aan kunstenaars, fotografen, muzikanten en een multiculturele stichting.

Open dag
Nu alle bewoners zich gevestigd hebben, houdt Noorderkunstlicht aan de Vijfde Rompert 35 open dag op zondag 17 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Werkruimtes zijn te bezichtigen, net als een tentoonstelling van de kunstenaars en fotografen en er zijn creatieve workshops, muziek en een hapje en drankje.

Deelnemers 
Onder de bewoners bevinden zich Ben Acket, Bert Poulisse, Frank Willems, Gertrude Beker, Gijs Vennix (Vannix Theater), Helene de Winter, Henk Pieterse, Jeroen Gordijn, Laura Wetzer, Mariëlle Lapidaire, Marjo van Nimmerdor – de Raat, Monique van den Boomen, Nantsje Vonk, Noël Josemans, Sanne van der Linden, Sjef de Hoogh, Sophie Vennix, Steven Tervelde, Stichting Ons Poppetje, Wim Roelsma (Artishoot Fotografie).

Meer berichten