Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Marc Bolsius)

Wat te doen in de meivakantie?

  Cultuur

DEN BOSCH/VUGHT - Nu de meivakantie is aangebroken, houden musea en andere culturele instellingen extra activiteiten voor kinderen. 

In de meivakantie speelt Theater Artemis twee voorstellingen in de Verkadefabriek: De onzichtbare man (4+) en Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurd (8+). Daarnaast is ook het Artemis Clubhuis bij Verkadefabriek geopend op zaterdag 28, zondag 29, donderdag 3 en vrijdag 4 mei, van 13.30 tot 18.00 uur voor en na de voorstelling. Bij het Artemis Clubhuis kunnen kinderen creatief aan de slag met een beeldend kunstenaar en theaterdocent van Theater Artemis. Beeldend kunstenaar Maarten Bel is er op 28 april, 3 en 4 mei, theatermaker Florian Borstlap op 29 april en theaterdocent Mike Witjes op alle dagen.

Theater Artemis speelt zaterdag 28 april om 16.00 uur en zondag 29 april om 15.00 uur 'Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt' (8+) en donderdag 3 en vrijdag 4 mei 'De onzichtbare man' (4+). Verder draaien de films Pieter Konijn (6+), Buurman & Buurman hebben een nieuw huis (3+) en de film Blue (AL) over het leven in de oceaan.

Kaarten voor de films en voorstellingen zijn te koop via de website verkadefabriek.nl.

Tekenen in de natuur
Thea Henneveld tekent dinsdag 1 mei van 13.30 tot 16.00 uur met kinderen van 6 tot en met 12 jaar in de Vughtse natuur. Deelname kost 20 euro, inclusief materiaal, drinken en iets lekkers. Aanmelden kan via thea-hennevelt@ versatel.nl. Meer info staat op theahennevelt.nl.

Workshops in het museum
Het Noordbrabants Museum heeft verschillende activiteiten voor kinderen tijden de meivakantie. Zo kunnen ze in een grote waterbak een Chinees landschap bouwen, een reclameposter voor vrijheid of een heel nieuw vervoersmiddel ontwerpen, Romeinse voorwerpen met eigen handen onderzoeken of inspecteren of het museum wel 'kidsproof' is. Alle workshops staan nader uitgelegd op de website van Het Noordbrabants Museum, hetnoordbrabantsmuseum.nl, met daarbij de data en de mogelijkheid om in te schrijven.

Meer berichten