Met Hans en Grietje als eerste voorstelling opende Kindertheater Pietepaf zaterdag 14 april haar deuren in de Bossche Stoofstraat 24. Het theater is te bereiken via 06-45552326 of info@ kindertheaterpietepaf.nl.
Met Hans en Grietje als eerste voorstelling opende Kindertheater Pietepaf zaterdag 14 april haar deuren in de Bossche Stoofstraat 24. Het theater is te bereiken via 06-45552326 of info@ kindertheaterpietepaf.nl. (Foto: Henk Langenhuijsen)

Kindertheater Pietepaf in de Stoofstraat

  Cultuur

DEN BOSCH - Met de opening van kindertheater Pietepaf in de Stoofstraat, ontstaat er iets bijzonders. Het pittoreske straatje achter de Vughterstraat en naast de Snellestraat, ontvouwt zich, met theater, horeca en verzamelde unieke winkeltjes, steeds meer als een intiem gezellig en cultureel stukje Den Bosch.

Door Ad Pijnenburg

In het winkel en uitgaansstraatje stralen etalages je met mooie spulletjes tegemoet: modieuze kinderkleding, de strip boekenwinkel kraakt je verbeelding, de platenwinkel, een pilske, brunch, tapas of pizza. En 's avonds, wanneer de kaarsjes van de horeca de Stoofstraat verlichten, waan je je in het Parijse Montmartre.

Sprookjesachtig
Het kindertheater opent met de voorstelling van Hans en Grietje, bedoeld voor de kleinste 2- tot 4-jarige bezoekertjes. Ze kijken nog wat beteuterd om zich heen als zij het sprookje binnenwandelen, direct bevangen door de sfeer die eigenaresse Pepita heeft gecreëerd. De roodfluwelen gordijnen, gedempte licht en heimelijke muziek, brengt ze direct in de ban van een sprookjesachtige omgeving.

De in Heeswijk-Dinter geboren eigenaresse Pepita Steins Bisschop: "Ik ben ontzettend blij dat ik deze locatie heb gekregen. Mijn theater staat te midden van een authentiek stukje Den Bosch. Als klein kind was het al vrij duidelijk dat ik nogal opging in mijn verbeelding, ik kreeg er meer zelfvertrouwen van en wist dat ik dit later wilde gaan doen. Spreken tot de verbeelding van mezelf, en dat van anderen."

Ervaring opdoen
Om haar droom te kunnen waarmaken verhuisde Pepita naar Amsterdam om de Toneel en Kleinkunst Academie te volgen waar zij in 2014 haar diploma behaalde. In 2015 begon zij een deeltijd studie aan de PABO. Pepita: "Daar vond ik de bevestiging dat ik het allerliefst met kinderen wilde werken, maar meer op artistiek en creatief gebied. Als gastvrouw en docent bij de Toverknol, het leukste kindertheater van Amsterdam, deed ik verdere ervaring op."

Nu is zij geland in De Stoofstraat die, zo vermelden de Bossche archieven, is genoemd naar een stoof, een vierkant houten voetenbankje waarin een pot met hete kolen werd geplaatst. Met de rok er overheen werden zowel de voeten als benen verwarmd.

Pepita: "Via een geslaagde crowfunding kon ik mijn droom waarmaken, met dankzegging aan mijn donateurs. Ik geef zelf de workshops en werk met twee acteurs Mirte Koerts & Bam Verstijnen van het Koning Willem I College. Die openen vandaag met Hans & Grietje. Ook heb ik Peggy Loch die mij bijstaat met de productie. Het zijn allemaal kanjers! Ik ben heel erg blij met deze mensen én met Kindertheater Pietepaf. Komen jullie gauw kijken?"

Meer berichten