Foto: Voluum

Theaterkoor Voluum; feestje in D'n As

  Cultuur

EMPEL - "Krijgt u ook zo'n kriebels in het voorjaar, als u uw vakantieplannen uitzoekt? Kriebels die theaterkoor Voluum als geen ander kent én als de beste muzikaal kan aanwakkeren. Dus, klaar voor een muzikale omzwerving door Europa, Zuid-Amerika, en jawel over de hele wereld?"

Door Ad Pijnenburg

Het in 1984 opgerichte Voluum heeft 34 enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd tussen 30-40 jaar, met zes stemgroepen die muzikaal hoogstaand entertainment brengen. Het brengt de productie 'En Route' naar Empel en dat wordt een spectaculaire rit. Sociaal cultureel centrum D'n As wordt voor deze dynamische voorstelling omgebouwd tot een prachtige theaterzaal.

Uitgebreide staat van dienst
De Rosmalense productieleidster Marielle Penders, al ruim 15 jaar lid: "Onze optredens zijn zeer dynamisch met zang, dans, licht en live muziek. Een theatervoorstelling met een unieke beleving. Naast kwalitatief hoogstaande zang zijn onze optredens door beweging en expressie erg leuk om naar te kijken. Het hele traject van bepalen van de verhaallijn, keuze van liedjes, choreografieën enzovoorts is een gezamenlijk project van het hele koor. Voluum heeft een lange reputatie met een uitgebreide staat van dienst."

Begeleid door een eigen combo met piano, gitaar, bas, synthesizers en drums zijn al vele grote evenementen gepasseerd zoals de Bossche 'La Madeira, Bevrijdingsmusical de Tommies en de opening van de Tour de France. Voluum verzorgde in 1997 muzikale bijdragen in de musical Oliver Twist met rederijkerskamer Moyses Bosch en met Rabobank Night of The Proms.

Lekker 'over the top'
Het moet gezegd. Alleen al de aankleding en sommige presentaties werken op de lachspieren, hebben iets mafs, maar dat maakt het wél bijzonder en nieuwsgierig naar meer. Voluum gaat het absurde niet uit de weg, net zoals gevoeligheden wanneer nodig. Marielle: "Bijna twee jaar geleden, tijdens de zomervakantie, zijn we begonnen met brainstormen en hebben die vakantiesfeer doorgezet in deze voorstelling. 'En Route' gaat dus over die speciale reis met mooie nummers waar je bij weg zwijmelt en terugdenkt aan herkenbare voorvallen zoals het oervervelende campingdansje de Macarena, de Ketchupsong en zo…lekker over the top dus!"

Bij D'n As is de samenwerking met beheerder Gerard van der Dussen bijzonder goed. Hij adviseert, er is volop ruimte voor initiatieven en voor de aankleding van de locatie. Marielle: "Inmiddels komen veel van onze leden uit Empel. Dat maakte de keuze voor D'n As aantrekkelijk. De zaal biedt mogelijkheden om interactie met publiek aan te gaan, want die krijgt weer een belangrijke rol in de voorstelling."

Het 34-koppige koor Voluuum zingt vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april bij Cultureel Centrum D'n As in Empel de voorstelling 'En Route'. Vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.00 uur, zondag is de matinee-editie die om 14.30 uur begint. Kaarten zijn à 14,50 euro te koop via de website van het koor.

Meer berichten