Gospelpopkoor Spirit; muzikale lente

  Cultuur

ROSMALEN - Lente! Hoewel de winter nog wat nukken vertoont kunnen we er niet omheen. Nieuwe energie, nieuwe uitdagingen en dus direct opgewekte noten uit de muzikale fruitmand van het Gospelpopkoor Spirit uit Rosmalen dat, haar bezoekers, twee spetterende concerten laat beleven.

Door Ad Pijnenburg

En dit gaat slagen, getuige het onlangs gehouden Kerstconcert in de Wederkomstkerk, want het was dringen daar aan de Rijnstraat tijdens 'A Celebration of Christmas'. Willy Cooijmans pr-medewerker Spirit: "Dat was een geweldig concert en wij zijn dankbaar met zoveel belangstelling. Het was de kers op de taart als afsluiting van 2017. Maar onze dirigente Wilma van der Schoot kennende, werkt die al weer ver vooruit aan het optreden van 7 april in haar thuishaven De Kentering, en die wil daar het beste uit zichzelf halen."

Kippenvelmomenten
En dat is een understatement, want inspirerende Maestra Wilma heeft haar partituren al lang opgeschud en zet het 71 leden tellende Spirit straks opnieuw met de nodige humor naar haar hand. Het getalenteerde meerstemmige Gospelpopkoor volgt blindelings en bezorgt de nodige kippenvelmomenten met songs als 'The Sound of Silence' van Disturbed en 'I Smile' van Kirk Franklin tot 'Don't Stop Me Now' van Queen en 'Oh,Happy Day'.

Al jaren wordt Spirit muzikaal begeleid door een live band onder leiding van pianist Marc Baghuis uit Rosmalen. Marc speelt al vanaf zijn vijfde jaar piano, leerde zichzelf improviseren en muziek schrijven gericht op JazzRock en Symfonische Rock. Zijn toenmalige pianoleraar Hugo van Neck spoorde hem aan in Tilburg klassiek piano te gaan studeren.

'Tot genoegen'
Marc Baghuis: "Dat klopt. Daarbij is mijn naam Baghuis dus ik houd van Bach tot House! Thuis speelde mijn vader viool en moeder piano. Moeder stimuleerde mijn muzikale broers en zussen en als nakomertje volgde ik hun sporen. In 2007 vroeg Wilma van der Schoot mij om de vorige pianist te vervangen. Tot genoegen dus! De combinatie van koor en band met bassist Frank, gitarist PieterJan, drummer Willem en saxofonist Jan belooft de concerten van Spirit al jaren een heerlijk uitgaan."

Overtreffende trap
Marc vindt elk optreden met Spirit een hoogtepunt. Ook met de band 'Prima Vering en de Schokbrekers' speelde hij ooit samen met 'The Tramps' voor 5000 bezoekers. Nu is hij bijna rond met het samenstellen van The Sublime Band waarmee hij dit jaar ook wil optreden. Willy tenslotte: "Er is Spirit alles aan gelegen om alle eerdere optredens te overtreffen. Dat doen wij in onderlinge vriendschap om zo onze bezoekers een geweldig gevoel mee te geven.

Gospelpopkoor Spirit zingt zaterdag 7 april om 20.00 uur bij de Kentering in Rosmalen en zondag 8 april om 14.00 uur bij D'n Durpsherd in Berlicum. Kaarten zijn à 10 euro te koop via de website van Sprit Gospelpopkoor.

Meer berichten