Ans van Aar organiseert samen met drie kunstenaars een kunstmarkt in Berlicum. Naar kunstvormen en uitingen wordt nog gezocht.
Ans van Aar organiseert samen met drie kunstenaars een kunstmarkt in Berlicum. Naar kunstvormen en uitingen wordt nog gezocht. (Foto: Wendy van Lijssel)

Artistieke kunst(uitingen) gezocht voor grote kunstmarkt in Berlicum

  Cultuur

BERLICUM - Met circa 1000 bezoekers was de eerste editie van de Kunstmarkt die in 2017 voor het eerst gehouden werd bij Werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum een groot succes. Zondag 8 juli wordt van 12.00 uur tot 17.00 uur de 2e editie gehouden die nóg groter van opzet wordt. Kwalitatief goede kunstenaars met artistieke, kunstzinnige vaardigheden en uitingen op elk denkbaar gebied, van schilderen, keramiek tot mime, poëzie, muziek, dans en meer die hun kunsten willen tonen aan een groot publiek zijn uitgenodigd zich te melden.

Door Wendy van Lijssel

Goede kunst op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek door het geheel zo aan te kleden dat niet alleen kunstkenners en liefhebbers inspiratie opdoen en zich vermaken, maar het hele gezin een leuk uitstapje heeft. Dat was en is het uitgangspunt van de kunstmarkt die Ans van Aar en Leonie Dekker uit Heeswijk-Dinther, Ingrid Lagarde uit Lith en Ancella van der Rijt uit Berlicum zondag 8 juli organiseren.

Uitgangspunt was én is daarbij dat de aangeboden kunst divers én kwalitatief goed is. "Na aanmelding maken wij een selectie. Over smaak valt niet te twisten, maar wij hebben een aantal mensen in ons midden die geschoold en dusdanig ervaren zijn dat zij zien of iets technisch goed vervaardigd is. Het selecteren is verder bedoeld om te waken voor een over aanbod van hetzelfde. We gaan net als verleden jaar zorgen dat er een grote variëteit is dus kunst gemaakt van keramiek, airbrush, sieraden, tot schilderijen gemaakt met allerlei materiaal en in vele genres, kunst van textiel, glas, metaal en eigenlijk te veel om op te noemen. Hoewel het aanbod verleden jaar al groot en divers was zijn we toch op zoek naar nóg meer andere kunstuitingen. Daarmee doel ik op mensen die zich door het maken van muziek of met mime, cabaret, theater, literatuur of welke andere vorm dan ook willen laten horen en zien aan een heel divers publiek", aldus Ans van Aar.

Zij claimt dat de organisatie haar best doet om zich dit jaar nog grootser uit te pakken. Steltlopers, opera/operette zangers, poëten, levende standbeelden. Het zijn voorbeelden van acts waarnaar gezocht wordt. Naast de grote markt zijn er demonstraties, workshops, muziek, een terras, kindervertier en natuurlijk kan genoten worden van alles op het terrein van Buitengewoon zoals het dierenverblijf en de waterpartij. Kunstenaars die eerder meededen hoeven niet meer door de selectieprocedure. Er wordt echter ook gezorgd voor vernieuwing, dus alle kunstenaars zijn welkom om zich te melden. 

Voor informatie of aanmelden: info@kunstmarktberlicum.nl of www.kunstmarkberlicum.nl.

Meer berichten