De cast van 'Vet verdient goed'.
De cast van 'Vet verdient goed'.

Rosmalense Komedie speelt 'Vet verdient goed'

  Cultuur

ROSMALEN - Het verzorgingshuis staat dagelijks in de belangstelling. Niet meer zelfstandig kunnen wonen, je huis en haard verlaten voor een toekomst in een vreemde omgeving. Om daar erkenning, plezier en inspiratie te vinden hangt van vele factoren af? In 'Gemma's Gezondheidscentrum' doen inwoners én medewerkers, herkenbare komische ervaringen op.

Door Ad Pijnenburg

De Rosmalense Komedie tovert daarmee opnieuw een sterk blijspel op de planken. Ook wel prettig om bekende beladen onderwerpen van een wat vrolijker kant te belichten. De kwaliteit van de vereniging staat daarvoor garant. Door de eerdere wat oubollige naam van 'De Plattelanders' te veranderen voor 'Rosmalense Komedie' lijkt een stap naar een veranderend perspectief.

Voorzitter Patrick van Pinxteren: "De nieuwe naam past beter bij deze tijd. Er zijn ook een viertal nieuwe spelers bijgekomen. Maar onze vereniging bestaat uit meer dan alleen de spelers. We hebben een eigen team voor het verzorgen van het decor. Ton van der Biezen en Jan Steenbekkers zorgen dat alles netjes op tijd af is. Kleding verzamelen we per stuk bij elkaar door het te lenen, te kopen of te laten maken. Ook andere attributen verzamelen we via vrienden, bekenden, op marktplaats of uit de kringloop winkel."

Eigentijds thema
Rosmalense Komedie bracht eerdere zeer geslaagde stukken zoals, 'Let op je koffer', 'Kouwe Kak en Tatoeage' of Zusters in zaken' om er maar enkele te noemen. Van Pinxteren: " Dit jaar koos onze regisseur Maurice van Dinther voor een meer eigentijds thema en het leukste stuk dat wij konden vinden voor onze spelersgroep. Maurice is een gedreven persoon die al vele verenigingen heeft geregisseerd maar ook TV werk heeft gedaan zoals bij Klokhuis en Welkom bij de Romeinen. Daarnaast heeft hij voor ons ook zelf stukken geschreven."

Allen zeilen bij
'Vet verdient goed' gaat over het wel en wee in "Gemma's Gezondheidscentrum" waar een nieuwe knappe voedingsadviseur bijzondere aandacht krijgt van alle aanwezige dames waarvan er velen met overtollig gewicht kampen. Ook is er bonje met investeerder Wim die op de plaats van het gezondheidscentrum een parkeergarage wil bouwen en een journaliste, die een boekje wil open doen over het gezondheidscentrum. Eigenaresse Gemma moet alle zeilen bijzetten voor een goed verloop.

Met een lach de deur uit
Voorzitter Van Pinxteren: "Ik ben trots op onze spelers. De inzet om de gehele winter te repeteren om weer een mooi stuk op de planken te brengen. Maar ook de sfeer onderling die wij als bestuur zeer belangrijk vinden. Uiteindelijk gaat het erom voor het publiek een vermakelijk toneelstuk te presenteren zodat dat met een lach de deur uitgaat".

De komedie 'Vet verdient goed' speelt zaterdag 10 en vrijdag 16 maart bij Perron 3 in Rosmalen en zaterdag 17 maart bij D'n Durpsherd in Berlicum. De zalen openen om 19.15 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn à 10 euro te reserveren via de website van de Rosmalense Komedie.

Meer berichten