Daniel Calderàs (links) speelt zondag 18 februari van 17.00 tot 20.00 uur bij P79 aan de Markt 79 in Den Bosch. Kaarten zijn à 5 euro te koop via www.p79.nl
Daniel Calderàs (links) speelt zondag 18 februari van 17.00 tot 20.00 uur bij P79 aan de Markt 79 in Den Bosch. Kaarten zijn à 5 euro te koop via www.p79.nl

Daniel Calderàs vernieuwend in P79

  Cultuur

DEN BOSCH - Waylon zei ooit over de muzikant: "Daniel Calderàs is een van de beste songwriters die ik ooit heb ontmoet." Een verdiend compliment van Nederlands beste zanger die onlangs de door Calderàs geschreven singel 'Grasping Song'' uitbracht. Daniel Calderàs houdt op zondag 18 februari zijn EP presentatie in P79 aan de Markt in Den Bosch.

Door Ad Pijnenburg

De in 1978 geboren Daniel kreeg de muzikale genen van zijn vader die in verschillende bands meerdere instrumenten bespeelde. Daniel: "Mijn vader heeft mij veel geleerd maar ik was ook leergierig. Ik bestudeerde de muziekstijlen van veel muzikanten zoals van Elvis Presley,

The Doors, The Beatles, Frank Sinatra, Queens of The Stone Age. Elvis was mijn inspiratie. Ik wilde zingen en gitaar spelen net als hij. Zijn energieke interpretaties van liedjes en sensuele provocerende optredens. Ik ben van jongs af aan zo wie zo gefascineerd door jaren '60 en '70 rock(-'n-roll)muziek. Tegenwoordig luister ik van alles maar de terugkomende elementen zijn altijd de passie en dynamiek."

Kers op de taart
Caldèras haalt het uiterste uit zichzelf binnen het rootsrock, blues en americana genre. Hij creëert een eigen sound mede zijn vocale kwaliteiten en met doeltreffende teksten waarin contrasten van het leven en de zoektocht naar geluk centraal staan. Zijn strakke blazerssectie met Ronny Keetels Trombone/sax en Robbert Kooijmans op trompet, is de kers op de taart. Aangevuld met sterkhouders Frits Appel zang/gitaar, Raymond Sprenkeler zang/bas en Hans van de Perre drums staat er een pico bello representatief ensemble.

Daniel: "Vorig jaar stond ik met mijn eigen werk in een overvolle tent voor een paar duizend man op Paaspop, dat was echt kicken net zoals bij festyland en zwarte cross. Maar een groot podium en veel publiek wil niet per definitie zeggen dat dat het optreden leuker maakt. Een intiem optreden in een klein kroegje kan soms veel meer voldoening geven. Alles moet samen komen daar gaat het om, de balans, het geluid, het licht, de reactie uit de zaal etc... Dat is ook wel het leuke aan live shows, je kunt er van tevoren eigenlijk geen pijl op trekken."

Daniel Calderàs experimenteert graag met nieuwe muziekstijlen. Dat laat hij horen op zijn EP (mini cd) 'The Cosmic Blues' die hij in P79 ten gehore gaat brengen. Daniel: "Ik kijk uit naar ons optreden in P79. Ik speelde er eerder met plezier en succes met mijn vorige bands Twenty Sicks en Non Blonde Bowie. Waar ik trots op ben? Dat ik het voor elkaar heb gekregen om van muziek met eigen werk mijn inkomstenbron te maken."

Meer berichten