Foto: Jack Monde

Hertogstad met drie koningen

  Cultuur

DEN BOSCH - De Hertogstad bereidt zich weer voor op Koninklijk bezoek. Traditioneel, uitbundig, gastvrij en pontificaal verwelkomt de stad jaarlijks de Drie Koningen uit het Oosten; Balthasar, Caspar en Melchior. Onder leiding van ceremoniemeester Jelle Amersfoort worden ze zondag 7 januari onthaald.

De Driekoningenintocht kent een lange traditie in Den Bosch; al sinds 1935 volgen de Drie Koningen uit het oosten de Bijbelse ster op weg naar de stal in de Sint-Jan om het pasgeboren goddelijke kind hun geschenken aan te bieden. Op hun kamelen worden de Koningen op 7 januari omringd door een grote oosterse hofhouding. Ook dit jaar bestaat de stoet uit onder meer ruiters, pages, hofdames en herders met schapen. De Koninklijke Harmonie, leden van het schuttersgilde 'De Oude Schuts' en carnavalsvereniging 'Lopes te Voet' ondersteunen muzikaal de intocht.

Die intocht begint zondag 7 januari rond 16.30 uur op de Markt voor Hotel Central, de viering begint rond 17.30 uur in de Sint-Jan. Dat is een interactieve, luchtige en kindvriendelijke viering waarin de verhalen van Kerstmis en de Drie Koningen worden verteld. Er worden kerst- en koningsliederen gezongen en bisschop De Korte sluit af met een korte overweging en een zegengebed. Om 18.00 uur, na de viering wordt het feest muzikaal afgesloten op Winterland met gratis warme chocolademelk voor de kinderen.

Meer berichten