Kersttheatervoorstelling 'GIJS!' trekt volle zalen op het Rodenborch-College

  Cultuur

ROSMALEN - De muzikale theatervoorstelling 'GIJS!' ging woensdag 27 december in première. In een uitverkochte zaal werd het verhaal van Addis verteld, een Ethiopische jongen in het eindexamenjaar op het Rodenborch-College, die ineens het land uitgezet wordt. "Het is mooi dat er van zo'n kwetsbaar onderwerp een theatervoorstelling gemaakt wordt, die niet alleen serieus maar ook luchtig en grappig is", vertelt een bezoeker enthousiast na afloop.

De voorstelling is geschreven door Frank Verhallen van de Cabaretfirma en geproduceerd door Theater aan de Parade. De acteurs zijn leerlingen, ouders en docenten van het Rodenborch-College. De hoofdrol wordt gespeeld door de getalenteerde Tommy Zonneveld van de Koningstheateracademie. De leerlingen waren voor de première wel nerveus, maar daar was tijdens de voorstelling niks meer van te merken. Opvallend was de mooie muziek van het orkest onder leiding van Jurrian Marx en de prachtige vertolking van 'Mens' (Bløf) door Suzanne van der Els.

'GIJS!' is nog tot en met 30 december te zien bij het Rodenborch-College. De voorstelling is al drie avonden op rij uitverkocht. Alleen voor zaterdag 30 december zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kijk voor meer info of kaarten op theateraandeparade.nl.

Meer berichten