Drunen is de nummer 1 Kerstmarkt volgens de Zoover top 5 ‘Charles Dickens kerstmarkten van Nederland’! Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de inzet van de vele acteurs en figuranten van alle leeftijden.
Drunen is de nummer 1 Kerstmarkt volgens de Zoover top 5 ‘Charles Dickens kerstmarkten van Nederland’! Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de inzet van de vele acteurs en figuranten van alle leeftijden.

Terug naar de 19e eeuw met Dickensfestijn in Drunen

  Cultuur

DRUNEN - Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven in het centrum van Drunen: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Een knisperend vuur, sfeervol licht van oude straatlantaarns, de geur van glühwein, geroosterde kastanjes en het gezang van kerstliedjes maken de negentiende-eeuwse sfeer compleet.

Het Dickensfestijn begint zaterdag 16 december met 'Dickens By Night'. Dat lichtjesevenement begint om 17.00 uur met een lampionnenoptocht voor de kinderen. Op en rond het Raadhuisplein in Drunen heerst een winterse sfeer met vuur, aangelichte gevels, brandende oude lantaarns en authentieke eet- en drankkramen. Men kan die sfeervolle avond rondneuzen tussen cadeaus en kerstartikelen op de Dickens Christmas Fair, een sfeervolle kerstmarkt met meer dan zeventig marktkramen. Bezoekers kunnen zich opwarmen met warme chocomel of glühwein bij een sfeervol kerstvuur en zich vergapen aan de show van vuurspuwers. In Dickensstreet flaneren keurige dames en heren met hoge hoeden.

Straattheater en artiesten
Het Dickensfestijn gaat zondagmiddag 17 december vanaf 12.00 uur verder uur. Dan is het gebied van de kerstmarkt vergroot en zijn er geen zeventig maar ruim honderd marktkramen. Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, 'christmas carol singers' gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstreet.

Een paar keer per dag passeert de spectaculaire Dickensparade. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. De ganzenhoeder loopt in ganzenpas door het sfeervolle centrum. Een spectaculaire roofvogelshow, straattheater, oude ambachten en living statues zorgen voor een sfeervol weekend. Het afgelopen jaar bezochten ruim 35.000 bezoekers het Dickensfestijn Drunen.

Het complete programma, de route en een uitgebreide sfeerimpressie staan op de website van Dickensfestijn Drunen.

Meer berichten