Spirit Gospelpopkoor zingt zaterdag 16 december vanaf 20.00 uur haar Special Kerstconcert in de Wederkomstkerk aan de Rijnstraat 20 in Den Bosch. Het koor voert de show vrijdag 22 december ook op in Ambrosiuskerk in Waalwijk. Foto: RMND-Fotografie
Spirit Gospelpopkoor zingt zaterdag 16 december vanaf 20.00 uur haar Special Kerstconcert in de Wederkomstkerk aan de Rijnstraat 20 in Den Bosch. Het koor voert de show vrijdag 22 december ook op in Ambrosiuskerk in Waalwijk. Foto: RMND-Fotografie (RMND-Fotografie)

Kerstconcert van Spirit Gospelpopkoor

  Cultuur

DEN BOSCH - Stel eens voor, een sfeervolle kerstomgeving, zestig getalenteerde vrouwen en mannen met een veelheid aan stemsoorten, begeleid door een live band, zingen bezoekers zaterdag 16 december in de Wederkomstkerk toe met 'Stille Nacht' of 'Rockin Around the Christmas Tree'. Een feest om naar te luisteren, naar te kijken en dat in vervoering brengt.

Kerstmis met haar warme gezelligheid, de tijd van het jaar die families bijeenbrengt. Spirit Gospelpopkoor bezorgt de kerstviering op zaterdag 16 december nog een extra dimensie en dompelt u in een warme deken van prachtige kerstliederen.

Gospel én pop
Dirigente Wilma van der Schoot vond 15 jaar geleden, dat Den Dungen rijp was voor een Gospelkoor en zij had gelijk. Willy Cooijmans en Rita van Stiphout PR en Communicatie: "Met 85 aanmeldingen was de animo direct groot, dus in 2002 werd het koor opgericht. De koorleden komen veelal uit regio Den Bosch. Naast gospel zingen we evenzoveel popsongs ondersteund door een live band. Een verschillende muzikale beleving maar met hetzelfde effect: na afloop keert iedereen met een heerlijk gevoel huiswaarts."

Dirigente en arrangeur Wilma van der Schoot heeft met haar deskundigheid en passie een verbindende rol. Met haar inspiratie brengt zij het koor tot grote hoogte. Met de nodige humor heeft ze voor haar aanwijzingen maar een half woord nodig. De meerstemmigheid is van hoge kwaliteit en vaak met kippenvel een lust om naar te luisteren. Zelfs voor nummers van Queendraaien ze de hand niet om en voor elk thema wordt het repertoire probleemloos aangepast.

Jaarconcert in thuishaven
Voorzitter Frank van Litsenburg: "De interactie met onze eigen live band, onder leiding van toetsenist Marc Baghuis en bestaande uit, gitaar, basgitaar, saxofoon en drum, brengt de muzikale beleving op een nog hoger plan. Hoogtepunt van het jaar is ons eigen jaarconcert in thuishaven 'Het Durpsherd'. Zo'n driehonderd liefhebbers die massaal uit de stoelen gaan! Wij zijn ook blij om op vrijdag 15 december in samenwerking met 'Service Club Fifty-One International' een kerstconcert te verzorgen voor ouderen die er niet meer gemakkelijk zelfstandig op uit kunnen. Club Fifty-One verzorgt het volledige vervoer en zorgt voor koffie/thee en wat lekkers."

Willy en Rita tenslotte: "Waar we het meest trots op zijn? Op het hoge niveau van zingen en onze onderlinge vriendschap. Iedereen brengt spullen mee voor de entourage en hebben altijd de instelling er iets moois van te maken. Wij willen ons jubileumjaar dan ook graag voor iedereen afsluiten met een geweldig muzikaal uitnodigend kerstfeest."

Het concert van Spirit begint zaterdag 16 december begint om 20.00 uur in de Wederkomstkerk.

Meer berichten