Logo stadsbladdenbosch.nl


Lucyandbart, 'Exploded View' (links) en  en 'Grow on you part 2' van Bart Hess (rechts) zijn voorbeelden van Barts werk.
Lucyandbart, 'Exploded View' (links) en en 'Grow on you part 2' van Bart Hess (rechts) zijn voorbeelden van Barts werk. (Foto: Bart Hess)

Bart Hess speelt met menselijke lichamen

  Cultuur

DEN BOSCH - Vormgever Bart Hess exposeert vanaf woensdag 24 juni zijn 'Future Bodies' bij Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Zijn inspiratiebron is het menselijk lichaam, dat hij vervormt en verfraaid.

Future Bodies is het eerste museale overzicht van Bart Hess (Geldrop, 1984). Hij heeft naam gemaakt als ontwerper die het menselijk lichaam als canvas neemt. In tien jaar tijd presenteerde hij materiaalstudies, video's en foto's, werkte hij samen met de mode- en fotografiewereld, had presentaties in musea en maakte de enscenering voor een theatervoorstelling. Na het ontwerpen van de Slime Dress voor popzangeres Lady Gaga werd hij bekend bij het grote publiek. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch presenteert deze zomer een selectie uit tien jaar ontwerpen van Bart Hess.

Mutants van Bart Hess op Vimeo.  Deze video Mutants (2011) was zo overtuigend dat die op Youtube 'viraal ging'.

Bart Hess werkt op het snijvlak van vormgeving, mode en beeldende kunst. Uitgangspunt is het menselijk lichaam, dat hij steeds op een andere wijze bekleedt, vervormt of verfraait op een manier die weinig met mode of styling te maken heeft. Hightech materialen versmelten met de lichamen van modellen.Steeds legt Bart Hess zijn ontwerpen en performances vast. Dit documentaire materiaal vormt in zekere zin het échte werk van Hess.

Future Bodies is tot en met 1 oktober te zien bij Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

reageer als eerste
Meer berichten