Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Henk van Esch

Vinkelnaar Jo Nederkoorn combineert passies wielrennen en molens met expositie

  Cultuur

VINKEL - Jo Nederkoorn heeft twee passies: wielrennen en molens. De Vinkelnaar heeft die twee weten te combineren door zijn collectie wielrenartikelen in een expositie onder te brengen onder de in aanbouw zijnde Molen de Zwaan in Vinkel. Bezoekers kunnen neuzen tussen wielertruien petjes, foto's, posters, boeken en vele knipselmappen én tegelijkertijd de bouw van de molen steunen. De expositie is vrijdag 16 en zaterdag 17 juni geopend. 

Bezoekers maken deze dagen kennis met de historie, het heden en toekomst van molen De Zwaan. In de multifunctionele ruimte onder de in aanbouw zijnde molen stelt Jo Nederkoorn, een van de vele vrijwilligers van het molenproject, zijn indrukwekkende wielerverzameling tentoon.  De collectie is vrijdag 16 juni tussen 16.00 en 20.00 uur en zaterdag 17 juni tussen 14.00 en 18.00 uur te zien onder de molen aan Molenpad in Vinkel. Parkeergelegenheid is bij Café Zaal Den Driehoek aan de Brugstraat 34 in Vinkel (loopafstand 300 m). De molen is wel per (wielren)fiets te bereiken. De toegang tot de expositie kost 2,50 euro, dat is bestemd voor de bouw van de molen.

Molen de Zwaan
Molen de Zwaan werd in 1902 gebouwd te Vinkel. In 1964 is molen de Zwaan verkocht. De verkochte molen is later opgebouwd in Holland in de staat Michigan (VS). Een groep vrijwilligers heeft zich ten doel gesteld molen de Zwaan in zijn oude glorie te herbouwen. Jo Nederkoorn is één van de vele vrijwilligers en vriend van Stichting de Vinkelse molen. De vriendenclub bestaat inmiddels uit ongeveer 335 personen. Daarnaast zijn zo'n 150 vrijwilligers actief bezig in verschillende commissies van de stichting.         

reageer als eerste
Meer berichten