“Before  they pass away” is een waanzinnig  fotodocument. De bezoekersaantallen liegen er niet om. Mensen komen van heinde en verre om de expositie te bewonderen
“Before they pass away” is een waanzinnig fotodocument. De bezoekersaantallen liegen er niet om. Mensen komen van heinde en verre om de expositie te bewonderen

Mark Peet Visser Gallery in beweging

Mark Peet Visser is 24 jaar als hij als jongste kunsthandelaar van Nederland in 1992 zijn Galerie opent. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en behoort Mark Peet Visser Gallery tot de top drie van galeries in Nederland.

DEN BOSCH-De huidige tentoonstelling van Jimmy Nelson blijkt een enorm succes te zijn. Bijna drie jaar lang reisde Nelson de wereld over om 35 inheemse stammen die met uitsterven bedreigd worden op iconische wijze vast te leggen. "Before they pass away" is een waanzinnig fotodocument. De bezoekersaantallen liegen er niet om. Mensen komen van heinde en verre om de expositie te bewonderen. Maar tijd om op zijn lauweren te rusten heeft Visser niet.

"Nog dit voorjaar openen wij een tweede vestiging in Knokke (België). We hebben een prachtige locatie gevonden op de Zeedijk, pal aan het strand. Dit zal ons in staat stellen de kunstenaars die wij vertegenwoordigen permanent bij onze zuiderburen onder de aandacht te brengen. Het aantrekken van nieuwe kunstenaars wordt hierdoor bevorderd. We hebben immers nog meer te bieden nu we internationaal gaan opereren. Dit zal de kwaliteit van de door ons getoonde werken, zowel in Knokke als in 's-Hertogenbosch, zeker ten goede komen. We gaan immers voor topkwaliteit."

Zo'n internationale topper is Lita Cabellut. Van 12 maart t/m 2 april 2017 zullen de werken van "de zwarte tulp" collectie ,van de in Nederland woonachtige Spaanse kunstenares Lita Cabellut, in onze galerie in 's-Hertogenbosch te zien zijn. Deze collectie is geïnspireerd op de grote meesters en grote denkers van de Gouden eeuw. Wederom heeft Cabellut hier de symbiose tussen de klassieke portret schilderkunst en moderne technieken verdiept. In grote portretten van Calvinisten, Puriteinen, Protestanten en Katholieken worden op subtiele wijze de verschillen in houding, klederdracht en expressie van de verschillende visies op de wereld weergegeven. De eeuwenoude zoektocht naar de perfecte Zwarte Tulp geeft niet alleen de verfijndheid van de Nederlandse handelsgeest weer, maar ook de zoektocht naar de perfectie.

Meer berichten