Foto: Renier Linders
Foto: Renier Linders

Bram speelt in nieuwe eredivisie G-voetbal

DEN BOSCH - Bram van der Heijden, leerling van Mytylschool Gabriël Den Bosch, speelt binnenkort in de eerste eredivisie G-voetbal ooit. Hij is 13 jaar, speelt bij O.S.S.'20 en is door VVV Venlo gescout om voor die club uit te komen. In totaal doen tien topclubs mee. Op 22 september is de eerste wedstrijddag, thuis bij VVV Venlo. "Aanvallen vind ik het leukst", zegt Bram. "Trucjes doen en dan proberen te scoren. Dat lukt heel vaak."

Daar staat Bram van der Heijden, te shinen in het clubtenue van VVV Venlo. Hij voetbalt zo vaak hij kan. In de pauzes van het VSO op Mytylschool Gabriël Den Bosch, thuis, voorheen bij TOP Oss en nu bij O.S.S.'20. Daar komt de eredivisie nu bij. "Voetbal is een hele leuke sport", vindt Bram. "Ik ben altijd blij als ik bezig ben en je maakt er vrienden."

Contract en clubtenue
"Ik heb heel hard getraind en geluisterd naar de trainer en blijkbaar vinden ze me een goede voetballer." Daarom zit hij nu in het G-team van VVV Venlo. De teampresentatie, het tekenen van het contract en het ophalen van het clubtenue waren een feestje. Het was 'cool' het tenue voor het eerst aan te hebben. Op 17 september is de eerste training. Bram: "Ik ben best wel trots en heb er nu al zin in."

VVV Venlo speelt vier wedstrijddagen in de Bijzondere Eredivisie. Op iedere dag worden drie wedstrijden gespeeld.

Meer berichten