Regina Folkers heeft haar visstek gevonden in Het Inclusieve Park. De jonge Emma mocht het ook proberen, het park is tenslotte voor iedereen. Moeder Xenia en hond Pimmetje kijken toe. Foto: Henk van Esch
Regina Folkers heeft haar visstek gevonden in Het Inclusieve Park. De jonge Emma mocht het ook proberen, het park is tenslotte voor iedereen. Moeder Xenia en hond Pimmetje kijken toe. Foto: Henk van Esch (Henk van Esch Fotografie)

Inclusieve Park klaar voor de test

De bouw van 'Het Inclusieve Park' op de kop van de Tolbrugstraat is klaar. Met dit experiment kijkt ontwerper Wouter Corvers hoe de openbare ruimte beter toegankelijk kan worden. Bijvoorbeeld voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen. Het Inclusieve Park is vrijdag 6 september geopend en blijft open tot en met de Week van de Toegankelijkheid, van 7 tot en met 11 oktober.

Den Bosch - Met het onderzoek wil Den Bosch ontdekken wat toegankelijkheid betekent en over welke afwegingen en dilemma's gewikt en gewogen moet worden. Dat maakt het Inclusieve Park, zoals het er nu bij ligt, een experiment. Met een tijdelijke vergunning kan een dergelijk project snel opgestart worden, gelden er minder zware eisen voor constructie en voor de doorstroming van het kanaal. Uiteindelijk wordt de hele Kanaalboulevard opnieuw ingericht, waarin definitieve voorzieningen als paden en verblijfsplekken worden opgenomen. Ervaringen van dit project worden daarbij meegenomen.

Bij Het Inclusieve Park is een speciale podcast gemaakt, door Radio Brugwachter die uitzendt vanuit een brugwachtershuisje bij sluis 0. De speciale trap, vissteiger (foto) en leuning zijn gebaseerd op persoonlijke verhalen die ontwerper Wouter Corvers vooraf ophaalde. De podcast is te luisteren via hetinclusievepark.nl. Wie zelf in het park wil kijken, kan dat tot en met vrijdag 11 oktober doen.

Justin Stolwijk
Meer berichten