Eten, drinken en met de kano naar Landgoed Seldensate voor Stichting Levina Janna. Foto: Wendy van Lijssel
Eten, drinken en met de kano naar Landgoed Seldensate voor Stichting Levina Janna. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Levina Janna laat de zon schijnen

BERLICUM - Twee jaar geleden werd door Desiree Tooren uit Berlicum Levina Janna opgericht. Een stichting die voorgedragen mantelzorgers uit de hele gemeente Sint-Michielsgestel door het uitreiken van een klein of groot zonnetje bedankt voor hun goede zorgen. Intussen werden al tallozen verrast met een blijk van waardering en leuk uitstapje. Het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september wordt het jubileum gevierd met een bijzondere lunch of diner bij Kano pop up Restaurant op Landgoed Seldensate met verhalen en muziek waarbij de opbrengst naar genoemden gaat. Iedereen is welkom.

Door Wendy van Lijssel

"Mantelzorgen is intensief en mantelzorgers lopen zichzelf wel eens voorbij. Als je echter niet goed voor jezelf zorgt, kan je een ander ook niet helpen. Mantelzorgers verdienen waardering. Dat was voor mij de reden om Levina Janna op te richten. Het is vernoemd naar mijn moeder", motiveert mantelzorger Desiree Tooren.

Doelstelling van Levina Janna is om actieve, langdurige en onbetaalde mantelzorgers een blijk van waardering te geven door het uitreiken van een zonnetje. "Dat wil zeggen dat we hen een dag of dagdeel in het zonnetje zetten door het organiseren van een uitstapje. Dat kan van alles zijn. Van een dagje wellness tot een dagje als prinses voor jonge mantelzorgers", vertelt ze enthousiast.

Fondsen werven
Omdat mantelzorgers het gewoon vinden wat zij doen worden zij doorgaans aangemeld door naasten. In overleg met hen wordt bekeken waarmee zij verrast worden. Alles kan alleen met hulp van vrijwilligers en door het werven van fondsen. "We doen er alles aan om geld in te zamelen en zoveel mogelijk mensen in het zonnetje te zetten", meldt Desiree. Daarmee is niets teveel gezegd. Het door haar opgerichte bedrijf kanoverhuur Beekdal maakt kanotochten tussen Heeswijk en Berlicum waarbij het grootste gedeelte van de opbrengst naar Levina Janna gaat. "Het uitdelen van zonnetjes kost nu eenmaal geld', aldus Desiree.

Kanotocht
Om het 2-jarige bestaan te vieren en geld te genereren voor Levina Janna is iedereen uitgenodigd voor een bijzondere lunch of diner op zaterdag 7 of zondag 8 september. Vertrek voor de lunch beide dagen is om 10.30 uur vanaf het Beukplein in Middelrode naar Kasteel Heeswijk. Van daaruit volgt een kanotocht naar landgoed Seldensate waar om 12.30 uur aangeschoven wordt in het speciaal gecreëerde Kano pop up restaurant. De lunch is inclusief verhaal van Chez Frederique en achtergrondmuziek.

Voor het 5-gangendiner op beide dagen is het vertrek om 15.30 uur en wordt getafeld om 17.30 uur. Chez Frederique zorgt voor een goed verhaal en er is live muziek van zangeres Eveline Pas. Desiree: "We kunnen dit alleen met hulp van onze sponsors Driezeeg Junior en chef kok Marijn. Zij koken culinaire gerechten met streekproducten. Na het diner is er bij De Driezeeg nog een kopje koffie", om te besluiten: "Het wordt een heel uniek evenement."

Reserveren kan via de website kanoverhuurbeekdal.nl

Meer berichten