Voorzitter Jan-Hein Schouten spreekt aanhang van FC Den Bosch toe, over de recente ontwikkelingen en de nabije toekomst. Foto: Henk van Esch
Voorzitter Jan-Hein Schouten spreekt aanhang van FC Den Bosch toe, over de recente ontwikkelingen en de nabije toekomst. Foto: Henk van Esch (Henk van Esch Fotografie)

FC Den Bosch levert haar begroting in

DEN BOSCH - FC Den Bosch is er in geslaagd om een sluitende begroting in te dienen bij de Licentiecommissie Betaald Voetbal van de KNVB. FC Den Bosch gaf vrijdag 23 augustus bij monde van voorzitter Jan-Hein Schouten al aan dat 'in het weekend alleen de puntjes nog op de i' gezet moesten worden. De laatste hand aan de begroting en het zogenaamde plan van aanpak werd maandag 26 augustus gelegd. In totaal is er een begrotingstekort van 1,6 miljoen euro weggewerkt.

Het op orde brengen van de begroting, die inmiddels 3,2 miljoen euro bedraagt, is de eerste stap in het revitaliseringplan voor de club waarbij FC Den Bosch op eigen benen staat. Met het direct versterken van de kaspositie is ook een uitholling van het elftal voorkomen. Begin september, na het sluiten van de transferperiode maakt FC Den Bosch haar sportieve ambities voor dit seizoen bekend. Nu de begroting sluitend is, ligt de prioriteit bij de sportieve resultaten van het eerste elftal.

"De mate van aantrekkingskracht die de club heeft op supporters, sponsors en de media wordt in de eerste plaats bepaald door de resultaten van het vlaggenschip", zegt voorzitter Schouten. "Het is onze wens om de aantrekkelijkheid van FC Den Bosch te behouden en te vergroten en daardoor structureel meerwaarde te realiseren voor alle FC'ers. Een vol stadion is ons doel. Maar we zullen op alle fronten bezig zijn met onszelf te verbeteren. Structureel extra inkomsten genereren blijft noodzakelijk en we willen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat FC Den Bosch geaccepteerd wordt als maatschappelijk instituut binnen de stad. Vaststaat dat wij een club willen zijn met een eigen smoel waarin supporters, sponsors en relaties hun vertrouwen kunnen stellen. Een club die reële ambities heeft, dit ook uitstraalt en waarmaakt."

FC Den Bosch bedankt iedereen die de afgelopen periode met de club heeft meegedacht en financieel heeft bijgedragen. Schouten: "We zijn opgelucht dat we verder kunnen. Voor ons begint het seizoen nu echt. FC Den Bosch leeft in de harten van velen. Dat is wel weer gebleken en dat is wat FC Den Bosch FC Den Bosch maakt."

Meer berichten