Door het omhooghouden van de getallen werd het uiteindelijk opgehaalde bedrag bekendgemaakt: 150.122 euro. 
Door het omhooghouden van de getallen werd het uiteindelijk opgehaalde bedrag bekendgemaakt: 150.122 euro.  (Foto: )

Rosmalen haalt ruim anderhalve ton op voor de strijd tegen kanker

ROSMALEN - Met meer dan elfhonderd deelnemers is afgelopen weekend de benefietactie Samenloop voor Hoop in Rosmalen een succes geworden. De 24-uurs wandelestafette heeft een bedrag opgehaald van meer dan 150.000 euro. Dat geld is bestemd voor KWF Kankerbestrijding, voor onderzoek naar genezing van kanker. De organisatie van de Samenloop spreekt van een 'enorm succes'.

Het was burgemeester Jack Mikkers die zaterdag 31 augustus de Samenloop voor Hoop opende. Hij benadrukte dat het een evenement is van 'beleven, meeleven en doorleven', de slogan van het evenement. Elske DeWall zong vervolgens bij de openingsceremonie.

Saamhorig en betrokken
Deze 24-uurs wandel-estafette is een evenement van KWF Kankerbestrijding. "We doen een beroep op ieders gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid in Rosmalen", vertelt Wilma van Beekveld, voorzitter en initiatiefneemster van de Samenloop voor Hoop Rosmalen, "zodat we er samen een prachtig evenement van hebben kunnen maken. Voor een goed doel. Want we willen natuurlijk ook zoveel mogelijk geld ophalen". En dat is gelukt. Met meer dan elfhonderd deelnemers en vijfenveertig teams is een bedrag opgehaald van 150.122 euro.

Symbool voor de strijd
De Samenloop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. In teams is gedurende 24 uur in estafettevorm gewandeld over een uitgezet parcours. Het parcours liep over de parkeerplaats van sporthal De Hazelaar, de Hub en het Rodenborch college in Rosmalen. "De 24 uur die we hebben gelopen staan symbool voor de strijd tegen kanker, die gaat ook 24 uur per dag door", vertelt Wilma verder. Tijdens het evenement werden overleden dierbaren herdacht middels een bijzondere kaarsenceremonie.

'Doelstelling gehaald'
Ook al wandelde je niet mee, dan was het nog gezellig om het evenement te bezoeken. Er waren diverse optredens op twee podia en op het foodplein boden diverse foodtrucks eten en drinken aan. Daarnaast hielden de deelnemende teams allerlei acties vanuit hun tentje in het midden van het terrein, waardoor het terrein de sfeer van een gezellige braderie aannam. Op deze bijzondere wijze is geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek en worden diverse lokale activiteiten ondersteund, zoals het Vicky Brownhuis in Den Bosch. We kijken terug op een grandioos weekend waarin we onze doelstelling dubbel en dwars hebben gehaald", sluit Wilma van Beekveld af.

Meer berichten