Tiny Verboon naast haar schilderij dat hangt in de Hooghe Clock. Daar heeft de teken- en schilderclub De Hambaken altijd werken hangen.
Tiny Verboon naast haar schilderij dat hangt in de Hooghe Clock. Daar heeft de teken- en schilderclub De Hambaken altijd werken hangen. (Foto: )

Open dag teken- en schilderclub 'de Hambaken' met workshops

DEN BOSCH - Teken- en schilderclub 'de Hambaken' viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. De club, waar het luisterend oor voor elkaar net zo belangrijk is als het tekenen, houdt op zaterdag 7 september een open dag met workshops en een expositie van werken van de leden.

Door Lisette Broes-Croonen

Toen de Brede Bossche School de Hambaken werd geopend, begon een groepje omwonenden daar met een cursus tekenen. Dat beviel zo goed dat ze er een club van wilde maken. "We zijn een participant van de Brede Bossche School en kunnen daar een ruimte gebruiken." legt voorzitster Tiny Verboon uit. "In eerste instantie was de club alleen voor inwoners van de Hambaken, maar dat leverde te weinig leden op. Nu zijn er leden vanuit de hele stad. Iedereen is welkom. De contributie is maar 45 euro per half jaar, dus het is heel laagdrempelig. Ook de materialen worden door de club verstrekt."

Sociale activiteiten
Volgens Rianne Groot en Suzanne Baten is De tekenclub is de rode draad, maar zijn er ook veel sociale activiteiten. "We zijn ook geen traditionele tekenschool, maar een club. Iedereen is bij ons even belangrijk. We delen echt lief en leed en er is ruimte om elkaar daarin te ondersteunen. We ondernemen ook vrijblijvend leuke dingen, als uitjes naar een museum en filmavonden. Ook nemen we deel aan de Bossche Amateur Schilderdag en gaan we af en toe uit eten. Als we een borreluurtje hebben, nemen we allemaal iets mee. Het groepsgevoel is bij ons heel erg belangrijk en we zijn altijd positief over elkaar."

Uit de comfortzone
Myrna Stolk is één van de leraressen en al vanaf het begin betrokken bij de club. "Ik geef les op de dinsdagavond. Ik werk in blokken met een thema, maar als iemand iets anders wil doen, mag dat ook. De dynamiek van de groep bepaalt hoe een blok verloopt. Technieken aanleren is voor mij bijzaak in mijn lessen, maar ik probeer iemand wel uit zijn comfortzone te halen. Op de maandagavond gaan we nu korte workshops van vier of vijf lessen aanbieden. We hopen daarmee meer mensen enthousiast te maken voor onze club. Deze workshops kosten 25 euro. Voor meer informatie over onze club is er onze Facebookpagina www.facebook.com/tekenschilderclubhambaken.

Open dag
De open dag van zaterdag 7 september duurt van 10.30 tot 13.00 uur. Om 11.00 uur en 12.05 is er een workshop. Teken- en schilderclub 'de Hambaken' bevindt zich in BBS de Hambaken, het Wielsum 1. Voor meer informatie: riannekeg@gmail.com of 073-6400878.

Meer berichten