Roesje, een nachtvlinder
Roesje, een nachtvlinder (Foto: Paul Kreijger)

Nachtvlindernacht bij Stadsboerderij Eyghentijds

ROSMALEN - IVN Den Bosch doet zaterdag 31 augustus mee met de Nationale Nachtvlindernacht. IVN-gidsen lokken bij Stadsboerderij Eyghentijds met speciaal gereedschap de nachtelijke fladderaars om ze te bekijken en er meer over te vertellen.

Net als ieder jaar wordt er op vele plaatsen in het land wordt naar nachtvlinders gekeken. Nachtvlinders zijn over het algemeen niet zo zichtbaar, daarom lokken de IVN-gidsen ze met een laken, vlinderlamp en stroop. Als de vlinders op het laken neerstrijken, kunnen de aanwezigen de nachtvlinders bezichtigen. Zoals de naam al zegt: ze zijn actief in de nacht; dat is ruim na zonsondergang.

Vanaf zonsondergang, rond 20.30 uur, staat het laken opgesteld. Iedereen is welkom op deze activiteit, er zijn enkele nachtvlinderexperts aanwezig om het een en ander te vertellen. IVN raadt bezoekers aan om een zaklamp mee te nemen, om de vlinders goed te kunnen zien. Als het regent, gaat de activiteit niet door. De nachtvlinders houden niet van regen en vliegen dan niet. Als dat zo is, staat dat vermeld op de website www.ivn-s-hertogenbosch.nl. De horeca van de Stadsboerderij is gesloten, dus wie iets wil drinken dient daar zelf voor te zorgen.

Voor meer specifieke info over de avond van IVN Den Bosch kan men mailen naar insecten@ivn-s-hertogenbosch.nl of cursussen@ivn-s-Hertogenbosch.nl. Meer algemene informatie nationale nachtvlindernacht staat op de website van de Vlinderstichting.

Meer berichten