Gerard, Liesbeth en Herman van BRES Berlicum vieren met de overige bestuursleden en alle leden dit jaar het 60-jarige bestaan. Foto: Wendy van Lijssel
Gerard, Liesbeth en Herman van BRES Berlicum vieren met de overige bestuursleden en alle leden dit jaar het 60-jarige bestaan. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

60 Jaar actief in Middelrode/Berlicum: "We verdienen mooi weer"

BERLICUM - Al vanaf de aftrap van 2019 viert seniorenvereniging BRES, wat staat voor Belangenbehartiging, Recreatie, Educatie en Solidariteit, uit Berlicum het 60-jarige bestaan van de vereniging. Dat doen zij met extra activiteiten én met bestaande zaken die voor de gelegenheid extra feestelijk worden aangekleed. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een gigantische barbecue op donderdag 22 augustus met maar liefst 300 leden.

Door Wendy van Lijssel

Dit jaar viert seniorenvereniging BRES uit Berlicum het 60-jarige bestaan. De vereniging is eigenlijk op alle denkbare fronten actief en doorlopend doende om ook nieuwe activiteiten in het leven te roepen. Zo wordt na de vakantie begonnen met een schaakclub en wordt er op dinsdag 17 september voor het eerst een dansmiddag met live muziek gehouden bij Den Durpsherd. Indien deze aanslaat, zal er een vervolg gegeven worden. Voor informatie/aansluiting www.seniorenverenigingbres.nl

Andere tijden
In 1959 zag BRES Berlicum het levenslicht als KBO Berlicum/Middelrode. "Dat waren andere tijden", aldus voorzitter Herman Schunselaar en bestuursleden Liesbeth Steenbergen en Gerard Brouwers. Ze leggen uit: "Velen hadden geen auto en waren voor vertier buiten het dorp meer afhankelijk van de vereniging. Ook het katholieke geloof speelde een grotere rol." De club bewoog mee met de tijd, maar ongewijzigd bleef 'gezelligheid en elkaar ontmoeten in een relaxte sfeer'.

BBQ is hoogtepunt
In het jubileumjaar zijn er tal van (extra) feestelijkheden. "Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we onze vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Zonder hen zijn we nergens. We hielden al een (Paas)brunch voor alleenstaanden en leden ontvingen het jubileumboek Krabbels, rimpels en gedichten. Ook was er een optreden van Cor Swanenberg tijden de jaarvergadering en visite van 't Kwartjesvolk tijdens een speciale jubileummiddag", zo wordt opgesomd. Met een bijzondere kerstviering wordt het jubileumjaar afgesloten, maar de barbecue binnenkort geldt als het hoogtepunt. "We gaan op twee grote houtgestookte smokers een barbecue houden in Middelrode voor en met alle leden. Dat zijn er intussen 300. Daarmee zitten we vol", klinkt het vrolijk.

Mooi weer
De organisatie is een hele operatie. "Er komen 60 meter landelijke zittafels, bartafels, parasols. Er is een gevarieerde keuze die klaargemaakt wordt door een professionele cateraar. Alles wordt muzikaal omlijst door 't Muziekske en seniorenorkest Muziek houdt fit. Het wordt een hele happening", aldus het 3-tal enthousiast. Het hele gebeuren is buiten maar: "Bij slecht weer wijken we uit naar binnen." Dan resoluut: "Maar daar gaan we niet vanuit want wij verdienen mooi weer."

Meer berichten