Daan Hooijberg kruipt dit jaar in de rol van grote, boze wolf bij de productie Lang en gelukkig, maar dan anders'. Foto: Wendy van Lijssel
Daan Hooijberg kruipt dit jaar in de rol van grote, boze wolf bij de productie Lang en gelukkig, maar dan anders'. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

'Lang en gelukkig, maar dan anders'

ROSMALEN - Vanaf het moment dat Daan Hooijberg uit Rosmalen voor het eerst, samen met de spelersgroep en cast, een minuten lang durende staande ovatie kreeg, was hij verkocht. Dit jaar speelt hij al voor de 9e keer mee met de grote theaterproductie 'Lang en gelukkig, maar dan anders', van Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Een familie- en sprookjesvoorstelling neergezet in de hedendaagse tijd. "Ik ben de grote, boze wolf", meldt hij met een lachje.

Door Wendy van Lijssel

Toen de 27-jarige Daan Hooijberg acht jaar geleden voor het eerst op het podium terecht kwam had hij wél Kersouwe- maar nul toneelervaring. "Al vanaf mijn elfde gingen we met het gezin naar de grote productie kijken. Mijn broer Rick die er speelde vroeg me om een (figuratie)rol, in te vullen. Dat heb ik gedaan", blikt Daan terug om enthousiast te vervolgen: "ik vond het gelijk zo vét, dat ik nooit meer ben weggegaan."

'Roedel'
Zijn eerste voorstelling was elke keer uitverkocht waarbij het publiek cast en spelers bedankte met een minuten lang aanhoudende staande ovatie. "Dat is altijd blijven hangen. Je speelt tenslotte om mensen een leuke middag of avond te bezorgen", stelt hij. Het Kersouwe seizoen begint met speltrainingen waarbij de regisseur, Rowdy Pelgrim, aan de hand van improvisatie oefeningen, tekst- en inlevingsvermogen en klik met andere spelers, de rollen verdeelt. "Wij mogen wel aangeven waar onze voorkeur ligt. Ik ben de grote boze wolf. Dat doe ik trouwens samen met nog twee anderen. We zijn een roedel", lacht Daan om toe te voegen: "Het was een van mijn voorkeursrollen."

Sprookje
Daan is één van de karakters in 'Lang en gelukkig, maar dan anders'. Een komische familievoorstelling waar 'ouderwetse' sprookjesfiguren zoals Roodkapje en Assepoester in de moderne tijd zijn neergezet, zonder afbreuk te doen aan de herkenbaarheid en zich afspeelt op camping De Mossel. Daan vat het kort samen: "Het is een familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 88 jaar die hilarisch is, waarbij er allerlei onverwachte zaken gebeuren.

Sprookjesfiguren Roodkapje en Assepoester, maar ook Knoop het hulpje van de baron, drie 'boze' wolven en een fee. Het is slechts een greep uit de karakters in het stuk 'Lang en gelukkig, maar dan anders'. De theaterproductie die speelt op zaterdag 17, 24 en 31 augustus om 20.30 uur en zondag 18 en 25 augustus en 1 september om 14.30 uur in natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Zaterdag 17 augustus is het 'foute campingavond' en zondag 25 augustus is er een gebarentolk.

Zie www.kersouwe.nl

Meer berichten