Wat kun je wel eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Natuurgids Jules Faber kan er je alles over vertellen.
Wat kun je wel eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Natuurgids Jules Faber kan er je alles over vertellen. (Foto: )

Maak ook eens kennis met de eetbare natuur

Natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber presenteert aanstaande zondag weer een wilde groenten- en eetbare bloemen- en kruidenwandeling door het centrum van Den Bosch. Ervaar je stad eens op een heel andere wijze en maak kennis met de eetbare natuur!

DEN BOSCH - Wildplukken is weer hot. Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur, maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon "eten" blijft produceren. Het eten ligt als het ware voor het oprapen, ook in de binnenstad. De deelnemers aan de wandeling gaan onder leiding van Jules Faber kijken wat er eetbaar is in de (stads)tuinen.

Jeroen Boschtuin

De wandeling voert de deelnemers onder andere langs de Citadel, Pelssingel, het Prins Hendrikpark en via de bastions St. Antoinie/Baselaar naar de Jeroen Boschtuin. Je bezoekt tijdens deze 2,5 uur durende wandeling ook de mindere bekende plekken van het centrum. De wandeling begint om 10.30 uur bij de Wilhelminabrug aan de St. Janssingel/Visstraat (tegenover Jumbo). Het vertrekpunt is dicht bij het Station waar u kunt parkeren.

Aanmelden

Deelname kost 5 euro per persoon, kinderen betalen 2,50 euro. De prijs is inclusief een cracker met eetbare bloemen en planten en een A4 met wilde recepten. Aanmelden is verplicht: Jlfaber@hetnet.nl.

Meer berichten