Ook de Muifel brouwerij uit Oss is van de partij tijdens Hoppig Heeswijk.
Ook de Muifel brouwerij uit Oss is van de partij tijdens Hoppig Heeswijk.

Streekbierenfestival Hoppig Heeswijk

Op zondag 18 augustus presenteert de horeca van Kasteel Heeswijk samen met twee enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert - bekend van het Streekbierenfestival Gimmert Gist - voor de eerste en ook de enige keer Hoppig Heeswijk en wel in de binnentuin. Maar liefst 13 brouwerijen uit de regio, Brabant en 2 uit België doen mee en presenteren hun mooie gamma aan speciale bieren en dat in een ambiance waar de organisatie bijzonder trots op is: "Streekbierenfestival Hoppig Heeswijk wordt gehouden in het kader van 30-jaar horeca in Kasteel Heeswijk en dat is een mijlpaal, die we samen met jullie willen vieren."

HEESWIJK - Naast het proeven van lekkere speciale bieren kunnen bezoekers genieten van lekker eten en mooie muziek van de 4de Hoedanigheid: een club muzikale vrienden die geen fanfaremuziek, maar wel Spaanse en Italiaanse klanken en Balkanmuziek maar ook "gouwe ouwe" laten horen.

Openingstijden

Het bierfestival is open van 13.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Wil je echter speciaal bier proeven, dan koop je een proefglas met een munt, een flesje water en een flyer met daarop uitleg over de deelnemende brouwerijen en hun bieren. Het proefglas kost 12,50 euro. Op het terras is voor iedereen wat wils te krijgen aan andere (fris)dranken, koffie, thee en meer.

Brouwerijen

De 13 deelnemende brouwerijen zijn: Eeuwig Zonde uit Someren, De Poes uit Tielt (W.Vlaanderen) en Amai uit Lommel (België), Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther, Uthoka Vughtsbier uit Berlicum, Muifel uit Oss, Brouwerij De Kluijs uit Ravenstein, Socially Crafted Beer by Vagabond uit Gemert, Holevoort uit Bakel, Kraftbier uit Tilburg, LUX Brewery uit Eindhoven, Hooglander uit Aarle-Rixtel en MIEGHELM uit Sint-Michielsgestel.

Opening

Hoppig Heeswijk wordt geopend door burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze. Zij doet de aftrap om 13.00 uur samen met Rob Sleddens van horeca Kasteel Heeswijk. Kasteel Heeswijk is tijdens het festival gewoon te bezoeken. Daar wordt wel entree gevraagd. Geniet en vier het leven tijdens Hoppig Heeswijk!

Meer berichten