Foto:

Weggeefbeurs voor sportspullen; 'Geef je sportkleding een nieuw leven'

VUGHT - Onder het motto 'Geef je sportkleding een nieuw leven'' is er voor het tweede jaar op rij in Vught een inzameling van sportkleren en -attributen. In augustus zullen de spullen een tweede leven krijgen tijdens de weggeefbeurs. De minderbedeelden in de gemeente krijgen als eerste de kans om spullen uit te zoeken.

Door Lisette Broess-Croonen

De inzameling van sportkleding- en attributen en de weggeefbeurs worden georganiseerd door Move Vught, Welzijn Vught en het Kernteam Bestaanszekerheid Vught. Mike Wiersema van Move Vught vertelt hoe het tot stand kwam. "Het initiatief kwam vorig jaar van Angèle van de Water, centrummanager in Vught en een betrokken burger. Het eerste jaar was meteen een groot succes, zowel wat betreft het aantal mensen dat heeft gedoneerd, als ook het aantal mensen dat tijdens de beurs iets kwam ophalen."

Zo goed als nieuw
De inzamelbakken stonden eerst bij enkele sportverenigingen, maar nu de zomerstop is ingegaan, staan ze op publieke plaatsen in de gemeente. "Echt afgetrapte spullen geven we niet weg, maar er zitten genoeg spullen bij die nog zo goed als nieuw zijn of die wel gebruikssporen hebben, maar makkelijk nog een tweede leven kunnen hebben. In de eerste periode van dit jaar hebben we al veel opgehaald, waarschijnlijk al meer dan vorig jaar. Daar zijn we positief verrast over. Hopelijk komt er tijdens de vakantie nog meer bij."

Weggeefbeurs
Na de vakantie worden de kleren en andere sportspullen weggegeven tijdens de weggeefbeurs. "Deze beurs vindt plaats op vrijdag 23 augustus in Elzenburg. Mensen die in Vught bekend zijn met armoede krijgen een vip-uitnodiging en mogen als eerste komen kijken. Daarna is iedereen welkom om spullen op te halen. Iedere Vughtenaar kan gewoon binnenlopen en uitzoeken wat ze nodig hebben. Want als je meerdere kinderen hebt die sporten, kan je altijd wel iets gebruiken."

Nieuwe locaties 
De laatste tijd stonden bij de grote sportvereniging bakken waarin de spullen konden worden gedoneerd. Nu de sportvereniging zomerstop hebben, staan de bakken op nieuwe locaties.De bakken staan op publieke locaties: de twee winkels van Jumbo en Albert Heijn, De Huiskamer aan de Martkveldpassage, DePetrus, Jeugd en Jongerencentrum Elzenburg, tweedehands kledingwinkel Hebbes aan de Watertorenlaan en 't Wapen van Cromvoirt aan de Sint Lambertusstraat in Cromvoirt.

Meer berichten