Wethouder Roy Geers, met duim omhoog, gaf bij De Meerlaer toelichting over de plannen van de gemeente. Het kindcentrum in Rosmalen is de eerste van honderd gemeentepanden.
Wethouder Roy Geers, met duim omhoog, gaf bij De Meerlaer toelichting over de plannen van de gemeente. Het kindcentrum in Rosmalen is de eerste van honderd gemeentepanden. (Henk van Esch Fotografie)

Duurzaamheidsstrijd begonnen, nog negenennegentig te gaan

DEN BOSCH - Met een bijeenkomst bij kindcentrum De Meerlaer in Rosmalen is de gemeente Den Bosch maandag 8 juli begonnen met een groot offensief om te verduurzamen. Het kindcentrum is de eerste van honderd panden van de gemeente die energiezuiniger gemaakt worden.

Op het dak van De Meerlaer komen negentig zonnepanelen en het hele gebouw wordt voorzien van nieuwe LED-lampen. Warme lucht die uit het gebouw komt wordt straks benut om de verse lucht die het gebouw in komt op te warmen. Dat betekent minder stoken, minder energiegebruik, minder CO2-uitstoot en een betere, gezondere luchtkwaliteit.

De gemeente Den Bosch maakt de komende twee jaar honderd eigen panden zo energiezuinig mogelijk. Zo wil de gemeente energie besparen en de uitstoot van CO2 verminderen. Maar met alleen duurzame panden, kom je er volgens wethouder Roy Geers niet. "Naast duurzame gebouwen hebben we ook duurzame gebruikers en bewoners nodig", zegt hij. "Zij hebben veel invloed op het energieverbruik. Met eenvoudige aanpassingen in je leefstijl kun je al een groot verschil maken.

Het werk aan de honderd gebouwen stemt de gemeente Den Bosch zoveel mogelijk af met de gebruikers. Vandaar dat de werkzaamheden bij De Meerlaer juist nu begonnen zijn, nu alle kinderen met vakantie zijn.

Meer berichten