Het organiserend comité roept op voor deelname. Inschrijven kan nog steeds via de website van SamenLoop voor Hoop.
Het organiserend comité roept op voor deelname. Inschrijven kan nog steeds via de website van SamenLoop voor Hoop. (Foto: )

Rosmalen roept op voor SamenLoop voor Hoop

ROSMALEN - SamenLoop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Nog altijd is er veel geld nodig voor onderzoek naar kanker. Vele inwoners van Rosmalen ijveren zich om van hun eerste SamenLoop voor Hoop op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september een succes te maken. Vooraf en tijdens de SamenLoop wordt daartoe geld ingezameld. Ruim dertig vrijwilligers werken aan de organisatie van het evenement.

Door Ad Pijnenburg

Initiatiefneemster Wilma van Beekveld: "De SamenLoop is een prachtig initiatief. In Nederland zijn meerdere steden actief elk met een eigen lokaal karakter. Ik vond dat Rosmalen niet kon achterblijven. Er hebben zich tot nu toe 35 teams ingeschreven met meer dan 500 deelnemers. Deelnemers lopen 24 uur en kinderen lopen 24 minuten. De tijd staat symbool voor de voortdurende strijd die kankerpatiënten leveren. Tijdens de wandeling lossen deelnemers uit de teams elkaar af zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Er is een braderie en vele kraampjes markeren de wandelestafette."

Survivors
De wandelestafette met een parcours van 592 meter lang, wordt afgelegd rondom sporthal De Hazelaar en het Rodenborch College. Burgemeester Mikkers zal de opening verrichten. Elske DeWall zingt het lied 'Heb het leven lief'. Eregasten, de 'survivors', zij die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn, worden ontvangen in het schoolgebouw van de HUB en lopen samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Ook is er een kinderloop, voor basisschoolleerlingen.

Kaarsenzak
Wilma van Beekveld: "Eensgezind delen de wandelaars verhalen over hoop en liefde en vieren het leven. Een warm en emotioneel moment is als we 's avonds de kaarsen aansteken, waarmee het gehele parcours wordt gemarkeerd. Elke kaarsenzak bevat een persoonlijke boodschap. De teams met namen zoals Sunny Moon, De Vrolijke Deurdouwers, 'Tot Ooit' Mari, familie van Lokven, HEVO-ouderen etc. houden geldinzamelacties.

Livemuziek
Leander Pennings van Satisfaction: "Nagenoeg de gehele SamenLoop is er, verdeeld over twee podia, volop live-muziek van onder andere Alice In Wonderbra, Skipmondays, Missing One en The Crown Selection. Tussendoor ook nog een optreden van percussieband Trovoada, koor Pocket Rockit, dansgezelschap DreamDance, musicalgezelschap Stage 1, eigenlijk te veel om op te noemen. Volop entertainment, dus. De presentatie van de SamenLoop is in handen van Edwin Smolders. DTV is nagenoeg de gehele 24 uur in de lucht."

Tijdens de uitvoering zijn ruim 200 vrijwilligers in touw. Meer vrijwilligers zijn dan ook graag welkom om van het eerste evenement een succes te maken voor onze kankerpatiënten en tot trots van Rosmalen.

Inschrijven
De 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop in Rosmalen start zaterdag 31 augustus om 15.00 uur en eindigt zondag 1 september om 15.00 uur. De start is bij het parkeerterrein van sporthal De Hazelaar en het Rodenborgh College. Inschrijven kan per team of individueel, deelname kost 15 euro per persoon. Inschrijven kan via www.samenloopvoorhoop.nl/rosmalen. Voor meer informatie kan men mailen naar het e-mailadres rosmalen@samenloopvoorhoop.nl.

Meer berichten