Foto:

Bijzondere vaart op de Maas

DEN BOSCH - Vrolijk versierde schepen, schippers en hun matrozen, een boot van de reddingsbrigade. Alles en iedereen is klaar voor de ontvangst van een grote groep jongeren met een beperking, voor een bijzondere vaart over de Maas op zondag 30 juni.

Dan straalt de jachthaven aan de Koornwaard weer het warme welkom uit. Zoals ieder jaar biedt watersportvereniging Neptunus jongeren met een beperking een vaartocht aan over de Maas. De gasten worden om 10.00 uur ontvangen in het clubhuis van Neptunus. Daar wacht koffie, thee en gebak. Ook voor belangstellenden die de gasten willen uitzwaaien. Drie kwartier later verspreiden schippers en andere vrijwilligers zich met hun gasten over de schepen. Op elke boot varen begeleiders mee, ook zijn er EHBO'ers aanwezig. De reddingsbrigade cirkelt rondom de boten en 'Meepesant' zorgt voor de vrolijke noot.

De vaartocht voert naar Heusden, waar het gezelschap bij de Pannenkoekenbakker gaat genieten van een smakelijke lunch. Daarna zetten de schepen weer koers naar de thuishaven. De vloot wordt om ongeveer 16.30 uur terugverwacht in de Koornwaard. Daar wacht het gezelschap een feestelijke afsluiting van de dag, met een muzikaal onthaal en met hapjes, drankjes en een speciale verrassing.

Meer berichten