Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Studio Oostrum)

Bevolkingsonderzoek borstkanker Den Bosch

DEN BOSCH - Bevolkingsonderzoek Zuid start donderdag 11 juli met bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Den Bosch. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden, dat vergroot de kans op genezing en is een borstsparende operatie vaker mogelijk.

Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is. Bossche vrouwen met postcodes 5211 tot en met 5237 zijn voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd. Dat onderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum op het parkeerterrein achter Sporthal de Schutskamp. Eind augustus/begin september verplaatst het naar parkeerterrein achter cultureel centrum De Schans en daarna naar het parkeerterrein bij de Wederkomstkerk.

Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Den Bosch succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst 73,4 procent. Dit betekent dat er 12.117 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 315 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Meer info staat op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Meer berichten