Politie treedt in Vught op tegen smartphonegebruik

VUGHT - Politieagenten waren donderdag 20 juni op het Vughtse Maurick College om met jonge fietsers te praten over nieuwe wet, die per 1 juli het gebruik van de telefoon op de fiets verbiedt. De agenten van Team Verkeer Oost-Brabant stelden zich op bij de uitgang van de school om de jeugdige verkeersdeelnemers over de nieuwe regel te vertellen.

Vanaf 1 juli is het verboden je mobiel te gebruiken tijdens het fietsen. Dat betekent dus dat je niet meer mag appen, maar ook je telefoon niet in je hand mag houden of bellen. Doe je dat wel, dan gaat je dat geld kosten: maar liefst 95 euro. De boodschap aan de leerlingen is duidelijk. Met de fiets onderweg? Stop je telefoon weg en houd het geld in je zak!

Met de invoering van de nieuwe wet komt er een algeheel verbod in het verkeer op het gebruik van mobiele elektronische apparaten. Niet alleen mobieltjes, maar ook laptops, muziekspelers en camera's zijn verboden. Het gebruik van een mobiele telefoon is sinds 2002 al verboden voor het gemotoriseerd verkeer (auto's, brommers, motors). Vanaf 1 juli geldt het verbod ook voor fietsers, trambestuurders en gehandicapten in voertuigen zonder motor. De verwachting is dat door de invoering van het verbod fietsers minder afgeleid zullen zijn, waardoor het risico op ongevallen vermindert en het verkeer veiliger wordt.

Meer berichten