Vuelta Espana 2018; Etappe 21 Alcorcon - Madrid .100;9 Km ; Zondag 16 september 2018.
Vuelta Espana 2018; Etappe 21 Alcorcon - Madrid .100;9 Km ; Zondag 16 september 2018. (Foto: Unipublic/Photogomezsport)

Vuelta is afsluiter van Boulevard; Route na zomerreces bekend

DEN BOSCH - De Spaanse wielerkoers La Vuelta gaat in 2020 in Nederland van start door de provincies Utrecht en Brabant. Op vrijdag 14 augustus is de ploegentijdrit in de stad Utrecht, de tweede etappe start een dag later in Den Bosch (aankomst in de stad Utrecht) en de derde etappe begint en eindigt in Breda. Deze data maakte de organisatie van de Vuelta, de ASO, onlangs bekend na afstemming met de internationale wielerunie UCI.

De Ronde van Spanje doorkruist in 2020 liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, Breda en Den Bosch en de provincies Utrecht en Brabant. Wethouder Huib van Olden is blij met het gekozen weekend. "In Den Bosch praten we over het afsluitende weekend van het internationale Theaterfestival Boulevard. Directeur Viktorien van Hulst heeft mij laten weten zeer enthousiast te zijn om haar programmering aan te laten sluiten op dit internationale topsportevent en op de Spaanse sfeer die wij dat weekend willen creëren."

De organisatie in Den Bosch is al volop bezig met de Vuelta van 2020. Nu de datum bekend is, wordt de conceptroute door de binnenstad beoordeeld. "Ik verwacht na het zomerreces met de route van de tweede etappe in onze gemeente naar buiten te komen", aldus wethouder Van Olden.

Meer berichten