Vuilniswagens van de Afvalstoffendienst
Vuilniswagens van de Afvalstoffendienst

Jarige Afvalstoffendienst houdt open dag

DEN BOSCH - De Afvalstoffendienst bestaat 120 jaar en viert dat zondag 30 juni met een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van de stadsreiniging. 

De Afvalstoffendienst verzorgt rondleidingen door de hallen en laten zien wat ze allemaal doet. Ook zijn er demonstraties van vuilniswagens en kunnen bezoekers zelf ervaren hoe lastig het werk van een vuilnisman is. En ook de afvalinzameling door de jaren heen komt aan bod. Maar niet alleen blikt de Afvalstoffendienst terug, ook alle nieuwe (duurzame) ontwikkelingen passeren die dag de revue: de wagens op biogas, dynamisch inzamelen en hoe we in de toekomst met ons afval omgaan.

Rijd mee met de vuilniswagen
Ook zijn er volop activiteiten voor kinderen, zoals het rondje meerijden in de vuilniswagen of een afvalscheidingsspel. Kinderen kunnen het opnemen tegen hun papa of mama bij de containerrace en kunnen op de foto achter het stuur van zo'n grote wagen.

Win je afvalstoffenheffing terug
De Afvalstoffendienst introduceert tijdens de open dag ook het spel 'de container contest' waarbij bezoekers door middel van het beantwoorden van vragen kans maken op een bedrag ter hoogte van hun afvalstoffenheffing.

120 jaar Afvalstoffendienst
Op 27 juni is het exact 120 jaar geleden dat de gemeente Den Bosch een eigen afdeling reiniging kreeg. Toen bestond het werk naast het schoonhouden van de straten en het ophalen van het vuil uit het legen van de beerputten. Maar ook het verstrekken van bedstro en witkalk voor de armen, het bedienen van de ontsmettingsoven, het schoonmaken van de binnenwateren en de opvang van paarden en honden hoorden bij het takenpakket.

Professionele organisatie
Inmiddels is de Afvalstoffendienst uitgegroeid tot een professionele organisatie met ruim 170 medewerkers. Naast de inzameling van het huishoudelijk afval in Den Bosch verzorgen we ook de inzameling bij huishoudens in een groot aantal regiogemeenten. Daarnaast zamelen we bedrijfsafval in de regio in. En exploiteren we meerdere milieustations, een regionaal overslagstation voor wit- en bruingoed en een van de grotere gemeentelijke gevaarlijk afval depots.

Meer berichten