Een samenwerking tussen vier Bossche bedrijven leverde de Duketown Spirit op, gemaakt door Bossche brouwer, stoker, ontwerper en drukker.
Een samenwerking tussen vier Bossche bedrijven leverde de Duketown Spirit op, gemaakt door Bossche brouwer, stoker, ontwerper en drukker. (Foto: Super Secret)

Eerste Bossche whisky over vier jaar drinkklaar

DEN BOSCH - Vier lokale bedrijven uit Den Bosch zijn de samenwerking aangegaan om de eerste Bossche whisky te stoken. Liefhebbers die de 'Duketown Spirit' willen proeven moeten even geduld hebben; de makers laten het spul nog vier jaar rijpen.

Om toch op het proces te kunnen proosten met eigengemaakte drank, hebben de makers brandy gestookt, de Bossche Beer Brandy. De eerste batch van die drank is ondertussen gestookt, in 69 flessen gebotteld en inmiddels uitverkocht aan Bossche slijters en horeca, onder andere de Basiliek, het Bonte Pallet en 't Opkikkertje.

De basis van de Bossche Beer Brandy is gebrouwen door Brouwerij D'n Draok en vervolgens gestookt in de koperen ketels van de Bossche Stokers. Daarna is de brandy gerijpt op Frans eikenhout, dat een mooie kleur geeft en het zacht laat smaken. De Bossche grafisch vormgever Super Secret heeft het etiket ontworpen dat door het eveneens Bossche PrintVorm gedrukt is. Kortom, een samenwerking van Bossche ondernemers.

De makers zijn net zo trots op het eindproduct als dat ze op Den Bosch zijn. Daarom heeft het drankmerk de naam Duketown Spirit gekregen. Meer info staat op Facebook

Meer berichten