Samen zingen met de Songbirds en Carolina Dijkhuizen tijdens het Sing-a-Long Summerconcert. Foto: Wendy van Lijssel
Samen zingen met de Songbirds en Carolina Dijkhuizen tijdens het Sing-a-Long Summerconcert. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Zonnig Sing-a-long Summer Concert met Carolina Dijkhuizen

BERLICUM - "We gaan met elkaar zingen zoals je doet bij een concert van De Toppers. Het wordt onvergetelijk." Dat beloofd zangeres en docent Evelien Bloemendaal uit Middelrode. Tijdens het Sing-a-long Summerconcert vrijdag 28 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Benelux Theater aan de Kerkwijk 61 in Berlicum mag iedereen hardop en voluit van zich laten horen met popkoor The Songbirds. Voor de pauze is het swingen en zingen met een mix van allerlei hits. Na de pauze wordt met iedereen driestemmig een nummer ingestudeerd wat gezongen gaat worden met special guest Carolina Dijkhuizen.

Door Wendy van Lijssel

Ze is enthousiast, creatief en sleurt het liefst de hele wereld mee in haar liefde voor zingen want: "Het is heerlijk om te doen. Het werkt ontspannend, het is relaxed, superleuk en iedereen kan het", stelt ze resoluut. Laatstgenoemd statement wordt niet door iedereen onderschreven, maar voor Evelien is het niet belangrijk of iemand loepzuiver zingt. "Vals zingen is óók zingen en werkt net zo goed en als je in een groep zingt, valt het niet op en kan je toch lekker los", weet ze.

Maandelijkse zangavond
Dat is dan precies wat ze doet met Sing, Sing, Sing. Een maandelijkse zangavond in het Beneluxtheater waarbij iedereen, jong en oud, uitgenodigd is om in een relatief korte tijd een bekende hit driestemmig in te studeren. Op het einde van de avond wordt het nummer, bij voorkeur door de originele artiest en als dat niet kan, door een professionele vervanger, met de 'studenten' gezongen. Het geheel wordt gefilmd en op YouTube geplaatst. Naast Harry van Grinsven, Flemming en Esther Hart was ook Tim Akkerman al te gast.

Alles mag, niets moet
Als bijzondere eindactiviteit van 'haar' koor organiseert Evelien op vrijdag 28 juni een Sing-a-long Summerconcert in combinatie met Sing, Sing, Sing. "Dit is nóg toegankelijker dan wat we normaal doen bij Sing, Sing, Sing. Je mag zingen, je moet helemaal niets. Je kunt ook lekker dansen, je mond dicht houden en toch genieten. Het leukste is echter om lekker mee te doen op de teksten van de liedjes die op grootbeeld getoond worden", aldus Evelien enthousiast. We hebben het in deze over voor de pauze. Ná de pauze is het tijd voor een verkorte versie van het eerder genoemde Sing, Sing, Sing waarbij iedereen een tekst krijgt en in recordtijd geleerd gaat worden dit lied driestemmig te zingen.

Hoewel normaal gesproken de gasten die de eindversie live met alle gastzangers en zangeressen zingen, door haar vooraf niet bekend gemaakt worden, maakt ze in deze een uitzondering. "Carolina Dijkhuizen is onze gast. Zij is een hele bekende zangeres en speelde hoofdrollen in musicals zoals Aïda, The Lion King en Sister Act", verkondigt Evelien. Kaartjes à 8,50 euro zijn te reserveren via www.durpsherd.nl. Vol is uiteraard vol. Iets wat Evelien hoopt. Ze belooft: "We gaan met elkaar zingen zoals je doet bij De Toppers. Het wordt onvergetelijk."

Meer berichten