Den Bosch prijst toegankelijkheid

DEN BOSCH - De gemeente gaat elk jaar een Toegankelijkheidsprijs uitreiken. Die prijs gaat naar de organisatie, vereniging of inwoner die zich het beste heeft ingezet voor toegankelijkheid. Inwoners kunnen kandidaten bij de gemeente aanmelden.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Den Bosch evenveel mogelijkheden heeft om mee te doen. Toegankelijkheid gaat bijvoorbeeld over bereikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en kunnen meedoen, meer dan alleen over toegang en de inrichting van gebouwen en openbare ruimte.

"Met de prijs willen we inwoners, organisaties, verenigingen en bedrijven stimuleren om te zorgen voor goede toegankelijkheid voor mensen met een beperking", legt wethouder Ufuk Kâhya uit. "Hiervan hebben we in Den Bosch al veel goede voorbeelden, maar deze zijn niet altijd zichtbaar en herkenbaar. Met de prijs zetten we vooral die onzichtbare helden in de schijnwerpers en spreken we onze waardering uit. Daarmee hopen we dat nog meer inwoners na gaan denken over toegankelijkheid."

Wie een van die helden kent die zich inzet om toegankelijkheid voor een ander mogelijk te maken, kan hem of haar bij de gemeente aanmelden. Een vakjury kiest winnaar de Toegankelijkheidsprijs 2019, een bedrag van 3.000 euro.

Meer berichten