Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay / Ming Dai)

B&W opent deur naar meer hotels in centrum

DEN BOSCH - Het Bossche gemeentebestuur wil meer hotels in het centrum om aan de vraag naar overnachtingsruimte te voldoen. Het college van B&W werkt daarvoor aan een nieuw beleidskader, waarmee grotere hotels naar of dichtbij de binnenstad gelokt moeten worden. In totaal moeten 400 tot 450 kamers aan het bestaande aanbod worden toegevoegd.

Volgens de gemeente gaat het goed met het aantal overnachtingen van toeristen. In vergelijking met andere steden zijn de kamers goed bezet, maar blijft het aanbod achter. Veel kleinere hotels openden afgelopen jaren in de binnenstad de deuren. Toch blijft het aanbod eenzijdig, sterk gericht op de zakelijke markt en vooral aan de rand van de gemeente gesitueerd.

Het college wil zich vooral richten op vestiging van enkele grotere hotels. Bij voorkeur in of dichtbij de binnenstad, zoals het nieuwe hotel in het Paleiskwartier. Voor andere aanbieders, zoals 'bed en breakfast', ziet het college ook kansen buiten de binnenstad. De gemeente wil de groei in goede banen wil leiden om het wonen in de wijken te beschermen. Daarom blijft de gemeente terughoudend met de particuliere verhuur, zoals AirBnB. Het voorstel is dat mensen hun woning voor maximaal dertig dagen per jaar kunnen verhuren.

Meer berichten