Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in Den Bosch en Vught actief.
Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in Den Bosch en Vught actief. (Foto: )

Appeltje van Oranje voor Stichting Met je hart

DEN BOSCH / VUGHT - Stichting Met je hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje heeft ontvangen op 23 mei in Paleis Noordeinde in Den Haag. Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in Den Bosch en Vught actief.

"Onze vrijwilligers nodigen hen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden", vertelt Aimée Romme, coördinator Met je hart Den Bosch-Vught. "Wij krijgen ontzettend veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in Den Bosch en Vught helpen. Naast de vele vrijwilligers, zijn dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons".

Babs van Geel in 2013 van start gegaan met Met je hart, omdat ze ontdekte dat er nog teveel ouderen geïsoleerd leven en onzichtbaar zijn binnen onze samenleving. Met je hart is in meer dan 26 gemeenten inmiddels actief.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren. Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door prinses Beatrix en 15.000 euro.

Meer berichten